Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Mbo-Verpleegkundige

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 tot 4 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL/BBL

Over deze opleiding

Ben jij niet bang om kleine verpleegtechnische handelingen uit te voeren? En heb jij het in je om patiënten te verzorgen, begeleiden en te adviseren? Dan is de mbo-Verpleegkundige 4 opleiding van het ROC van Flevoland echt iets voor jou!

Hoe ziet de mbo-Verpleegkundige 4 opleiding eruit?

Studenten van het ROCvF volgen het eerste jaar de beroepsopleidende leerweg. Een groot deel van je tijd breng je dus door op school waar je de basis van het vak leert. Daarnaast zijn er stages zodat je in de praktijk ervaart wat er van een verpleegkundige verwacht wordt. Wie wil, kan in de loop van deze mbo-studie overstappen naar de beroepsbegeleidende leerweg.

Als verpleegkundige speel je een belangrijke rol in het begeleiden van patiënten. Bij de mbo-Verpleegkundige 4 opleiding leer je hoe je voorlichting en advies geeft. Daarnaast is er bij het ROC van Flevoland volop aandacht voor verpleegtechnische handelingen. Injecties geven, een maagsonde inbrengen, hechtingen verwijderen en het verzorgen van een stoma: bij het ROCvF leer je het allemaal.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma van het ROC van Flevoland?

Na de mbo-Verpleegkundige 4 opleiding van het ROCvF kun je overal in de gezondheidszorg aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuis, de psychiatrie, de thuiszorg of in een woongroep voor verstandelijk gehandicapten. Na het behalen van je mbo-diploma kun je ook verder leren. Misschien specialiseer jij je bij het ROC van Flevoland wel in kraamzorg of intensive care. Of stroom je toch liever door naar de hbo-opleiding Verpleegkunde? De keuze is aan jou!

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een vmbo-diploma in de sector Zorg & Welzijn geeft je toegang tot deze mbo-studie aan het ROCvF. Ook een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo is voldoende om je in te schrijven. Kies je voor de beroepsbegeleidende leerweg? In dat geval moet je minimaal 17 jaar oud zijn én beschikken over een arbeidsovereenkomst met een erkend leerbedrijf in de gezondheidszorg.

ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's