Medewerker Evenementenorganisatie

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Ben je creatief, flexibel, sociaal, weet je van aanpakken en heb je geen negen-tot-vijf mentaliteit, dan beschik je in ieder geval over de basiseigenschappen die absoluut nodig zijn voor deze opleiding. Een medewerker evenementenorganisatie heeft onder andere inzicht in het werken binnen een projectorganisatie, snelheid, improvisatievermogen, accuratesse en is gemakkelijk in de omgang. Je kunt goed samenwerken, inspireren en partijen samenbrengen. Enthousiast? Dan is deze opleiding wat voor jou.

Theorie en praktijk worden met elkaar verbonden door middel van het gebruik van verschillende onderwijsvormen. Centraal staat het theaterproductiebedrijf On Stage, waarin je leert om voorstellingen en evenementen te maken en te organiseren. De voorstellingen komen uit in Hommeles of in andere theaters in de regio Almere / Lelystad. Daarnaast zijn er trainingen, workshops, colleges, werkgroepen en masterclasses om je zoveel mogelijk kennis en vaardigheden aan te leren die je kunt gebruiken in de praktijk.

Je zult veelal de gehele week en soms in het weekend en ‘s avonds activiteiten moeten ondernemen voor je studie. Het werken op tijden wanneer andere mensen veelal vrij zijn is kenmerkend voor het beroepenveld waar je voor opgeleid wordt.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als medewerker evenementenorganisatie organiseer je allerlei evenementen: voorstellingen, films, concerten, festivals, tournees en concoursen. Je bedenkt samen met collega’s een programma en kijkt wat daarvoor precies nodig voor is. Daarnaast ondersteun je de marketing- en/of productiemanager in brede zin van het woord, bijvoorbeeld bij het opstellen van het marketingplan en/of instrumentplan.

Als medewerker evenementenorganisatie bedenk je antwoorden op vraagstukken als: Welke artiesten worden uitgenodigd? Wie gaan ze begeleiden? Waar kunnen ze slapen? Wat vragen ze voor hun optreden? Je regelt het transport van de podia, zorgt dat er decorontwerpers en technici ingeschakeld worden. Je bedenkt hoe publiek te trekken. Je maakt promotiemateriaal en informeert de pers.

Verder leren?

Het diploma Medewerker evenementenorganisatie biedt een mogelijke doorstroming naar het hbo, bijvoorbeeld de opleidingen Media en entertainmanagement of Productie podiumkunsten.

Toelatingseisen

Je bent welkom met het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg of een overgangsbewijs van havo/ vwo-3 naar havo/vwo-4. Met een havo diploma ben je natuurlijk ook welkom. Onderdeel van de inschrijving is een intake, waarvoor je zoveel mogelijk ‘bewijzen’ van je geschiktheid voor de gekozen richting meeneemt. De meest geschikte kandidaten worden geplaatst.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's