Medewerker ICT

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere, Lelystad
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2 BOL/BBL

Over deze opleiding

Werk jij graag met computers? En weet je altijd een oplossing als de software of apparatuur niet goed werkt? Dan past de mbo-opleiding Medewerker ICT 2 van het ROC van Flevoland perfect bij jou!

Hoe ziet de opleiding Medewerker ICT 2 eruit?

Deze mbo-studie van het ROCvF wordt gegeven via de beroepsopleidende en de beroepsbegeleidende leerweg. Bij de BOL-variant volg je veel theorie- en praktijklessen op school. Naast de ICT-lessen ga je hier ook bezig met algemene vakken zoals Nederland, Engels en rekenen. Op deze manier creëer je een stevige basis voor het moment dat je stage gaat lopen. Kies je voor de BBL-variant dan leer je het vak grotendeels op de werkvloer bij een erkend leerbedrijf.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Bij de opleiding Medewerker ICT 2 van het ROCvF leer je hoe computers werken en hoe ze met elkaar communiceren. Je oefent in het installeren van software én je gaat bezig met het opsporen van problemen. Omdat de ICT-wereld snel verandert, is er bij deze mbo-opleiding van het ROC van Flevoland ook volop aandacht voor de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied. Denk bijvoorbeeld aan het werken in de Cloud.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een ICT-diploma van het ROCvF?

De meeste afgestudeerden van de opleiding Medewerker ICT 2 vinden werk op de ICT-afdeling van een bedrijf. Hier houd je je bezig met het installeren en configureren van computersystemen én je helpt gebruikers die kampen met ICT-problemen. In jouw functie voer je vooral ondersteunende werkzaamheden uit. Wil je op je toekomstige werkplek graag wat meer verantwoordelijkheden? Gebruik je mbo-diploma van het ROCvF dan om door te stromen naar de opleiding Medewerker Beheer ICT op niveau 3.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Toekomstige studenten van het ROC van Flevoland moeten in het bezit zijn van een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg. Kies je voor de BBL-variant van de opleiding Medewerker ICT 2? In dat geval moet je ook een arbeidsovereenkomst hebben met een erkend leerbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's