Mediavormgever

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Een vormgever geeft letterlijk vorm aan een idee. Dat is heel bijzonder werk. Je maakt concreet wat iemand anders als plan in zijn hoofd heeft. Als je die creativiteit bezit, is dit een fantastische opleiding. Je werkt met zowel beeld als geluid. Je bewerkt materialen, ontwerpt vanuit het niets en zorgt dat uiteindelijk een boodschap overkomt. Je doet dit in overleg met je opdrachtgever. Dus je moet communicatie met anderen wel leuk vinden. Een beetje eigenwijs zijn mag. Maar je moet ook met respect met je klant kunnen omgaan en zijn ideeën verwezenlijken. Voel jij je aangesproken? Dan is deze opleiding echt wat voor jou.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens de stage, die wij BPV (Beroepspraktijkvorming) noemen. Die BPV doorloop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Een (multi)mediavormgever ontwerpt en maakt grafische en interactieve mediauitingen, vaak vanuit een creatief concept dat je ook zelf bedenkt. Voorbeelden van uitingen zijn advertenties, posters, brochures en websites. Je kunt bij verschillende communicatie-, ontwerp- of reclamebureaus aan de slag, bij bureaus voor webdesign en uitgeverijen, maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen.

Verder leren?

Na afronding van de opleiding Mediavormgeving 4 kan je doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld:

  • hbo-Communicatie & Multimediadesign
  • hbo-Academie voor Beeldende Kunsten
  • hbo-Academie voor Kunst en Techniek
  • hbo-Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid
  • hbo-Communicatie

Toelatingseisen

Wil je doorstuderen aan het hbo en heb jij een vmbo-diploma Kb/G/T-leerweg, dan kun je kiezen voor deze niveau 4 opleiding. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/ vwo-4 volstaat ook, evenals een relevant mbo-3 diploma.

Ga jij na je opleiding liever direct aan de slag als vakman of -vrouw of weet je nog niet zeker of je wilt doorstuderen? En heb je een vmbo-diploma Kb/G-leerweg? Dan is de opleiding Allround DTP-er op niveau 3 misschien iets voor jou.

Als je kiest voor de opleiding Mediavormgever 4 en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding Allround DTP-er beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's