Middenkader Engineering (Technicus)

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
4 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Vind je het leuk om te plannen en te organiseren?
Er zijn nu en in de toekomst veel bedrijven in Nederland op zoek naar technisch personeel. Heb je een brede interesse in techniek en wil je de werking van bijvoorbeeld windmolens, je scooter of boot verkennen en verbeteren? Ben je creatief? Dan is de veelzijdige opleiding Middenkader Engineering van ROC van Flevoland echt iets voor jou. Je leert namelijk niet alleen alles over de modernste techniek en technologie, maar je gaat ook naar bedrijven toe voor lessen in de praktijk. Bedrijven gaan ervan uit dat je op school de theorie en de basis leert, maar de echte vakkennis en praktijkervaring leer je het beste bij bedrijven kennen. Daarom werkt ROC van Flevoland samen met verschillende lokale en landelijke topbedrijven.

Na je studie kun je ervoor kiezen om direct aan het werk te gaan, of je kiest voor een technische vervolgopleiding aan het hbo. Als je nu al weet dat je in de toekomst een technische hbo-opleiding wilt gaan doen, dan is deze opleiding een aanrader.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de opleiding heel praktijkgericht.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Binnen de industrie is er veel vraag naar technici, en daarom is het salaris heel goed te noemen. Het behoort zelfs tot de top van afgestudeerde mbo-ers. Na je opleiding ga je aan de slag – vaak als onderdeel van een team – met het bedenken, ontwerpen en fabriceren van een product. Ook het verlenen van service, contacten met leveranciers en klanten en het uitvoeren van onderhoud hoort bij je werk. Andere voorbeelden van banen zijn: servicecoördinator, procesoperator, accountmanager, eerste monteur, werkvoorbereider, servicemonteur, maintenance engineer, sales engineer en elektrotechnicus of werktuigbouwer.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kan je doorstuderen aan het hbo, bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Lerarenopleidingen of Industriële Automatisering.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbo-diploma theoretische leerweg of het vmbo-diploma gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg met het vak Wiskunde. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 of een relevant mbo-diploma op niveau 3. Als je kiest voor deze opleiding en tijdens je studie blijkt dat een niveau 3 opleiding beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's