Nederlands leren voor het Staatsexamen NT2

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere, Lelystad
40 Weken (1 jaar)
   
Cursussen & Trainingen
Nederlands

Over deze opleiding

Ben je niet in Nederland opgegroeid? Maar wil je hier wel graag gaan werken of studeren? Schrijf je dan in voor de cursus Nederlands leren voor het Staatsexamen NT2 van het ROC van Flevoland!

Hoe ziet de cursus Nederlands leren voor het Staatsexamen NT2 eruit?

Bij het ROCvF studeer je op eigen tempo en niveau. In het studiecentrum werk je zelfstandig met moderne multimediaprogramma’s. Daarbij word je bij de mbo-cursus Nederlands leren voor het Staatsexamen NT2 begeleid door een deskundige docent. Ook zijn er enkele groepslessen zodat je samen met je medestudenten kunt oefenen in het spreken en verstaan van de Nederlandse taal.

Wat leer je bij het ROCvF?

Bij deze éénjarige mbo-cursus van het ROC van Flevoland verdiep je je in de Nederlandse taal. Je leert spreken, luisteren, lezen en schrijven op CEF niveau B1, B2 of C1. Daarnaast volg je een programma voor loopbaanoriëntatie zodat je goed bent voorbereid op de arbeidsmarkt.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma van het ROC van Flevoland?

Deze cursus van het ROCvF bestaat uit twee examenprogramma's. Programma I is voor mensen die een lagere functie op de arbeidsmarkt zoeken. Na het afronden van deze mbo-cursus bijvoorbeeld een vakopleiding bij een ROC gaan volgen. Programma II is speciaal ontwikkeld voor mensen die een hogere functie in het bedrijfsleven willen. Na deze cursus van het ROCvF kun je gaan studeren aan het hbo of een universiteit.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Om je in te kunnen schrijven voor de mbo-opleiding Nederlands leren voor het Staatsexamen NT2, moet je minimaal 18 jaar zijn. Daarnaast wordt er gekeken naar je vooropleiding. Voor het NT2 Staatsprogramma I moet je ten minste 2 jaar voortgezet onderwijs in eigen land hebben gevolgd. Bij het Staatsprogramma II gaat het om minstens 5 jaar scholing. Voor deze cursus van het ROC van Flevoland is het ook belangrijk dat je het Latijnse schrift beheerst.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's