Netwerkbeheerder

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder een goed werkend netwerkinfrastructuur. Wil jij graag meer leren over de technische kant van dit netwerk? Dan zit je bij de mbo-opleiding Netwerkbeheerder 4 van het ROC van Flevoland helemaal op je plek!

Hoe ziet de opleiding Netwerkbeheerder 4 eruit?

Bij deze driejarige mbo-studie van het ROCvF volg je de beroepsopleidende leerweg. Je brengt veel tijd door op school, waar je onder begeleiding van ervaren docenten aan uiteenlopende projecten werkt. Daarnaast zijn stages een belangrijk onderdeel van je mbo-opleiding. Je loopt mee op een ICT-afdeling waar je meteen met echte vragen en problemen te maken krijgt.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Bij de opleiding Netwerkbeheerder 4 van het ROCvF leer je onder andere:

  • Ontwerpen opleveren van een informatiesysteem
  • Werken in een testomgeving
  • Implementatieplannen uitvoeren
  • Storingen lokaliseren en verhelpen
Door al deze vaardigheden word jij een echte aanwinst voor bedrijven.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma van het ROCvF?

Als afgestudeerd netwerkbeheerder kun je gaan werken op de ICT-afdeling van een bedrijf. Samen met je collega's zorg jij ervoor dat het netwerk goed werkt en dat het veilig is. Daarnaast los je storingen snel en vakkundig op zodat het werk in het bedrijf niet stil komt te staan. Je mbo-diploma van het ROC van Flevoland geeft je ook toegang tot een opleiding aan het hbo. Zo kun je bijvoorbeeld verder studeren in de richting technische of bedrijfskundige informatica.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wil jij je inschrijven voor deze driejarige opleiding van het ROCvF? Met een vmbo-diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo ben je welkom. Heb je al eerder de opleiding Medewerker Beheer ICT 3 afgerond? In dat geval duurt je vervolgstudie aan het ROC van Flevoland nog maar twee jaar. Vraag vandaag nog meer informatie aan zodat je snel aan de opleiding Netwerkbeheerder 4 kunt beginnen!

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's