Onderhoudsmonteur

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Ben jij de persoon die wil weten wat je moet doen als thuis de verwarming het niet meer doet? Of als de airco kapot is, hoe je die weer aan de praat krijgt? Om problemen aan technische installaties te voorkomen is vaak onderhoud nodig en moeten onderdelen regelmatig vervangen worden. Als je geïnteresseerd bent in technische installaties en je helpt graag mensen om ervoor te zorgen dat de installaties goed blijven werken, dan is deze opleiding voor jou een prima keuze. Na je studie heb je goede kansen op het vinden van een baan. Bovendien is het werk afwisselend.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL en de BBL.
BOL: Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht.
BBL: Als je kiest voor studie en werken, dan werk je vier dagen van je studietijd. Daar heb je een praktijkovereenkomst voor nodig. Je valt dan onder een cao en je krijgt salaris. Eén middag / avond per week krijg je theorie op school.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Jouw werk bestaat uit het controleren en onderhouden van technische installaties bij bedrijven, kantoren, sportaccommodaties, scholen of bij mensen thuis. Voorbeelden hiervan zijn installaties voor verwarming en warm water (cv-ketels), klimaatsystemen, elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Je bekijkt of deze installaties nog goed werken en stelt ze opnieuw in als dat nodig is. Kleine afwijkingen die veel voorkomen verhelp je direct. Vaak werk je alleen, maar het kan ook zijn dat je met een collega op pad bent. Op een werkdag onderhoud je meerdere installaties en als die op verschillende locaties staan reis je van het ene adres naar het andere. Maar het kan ook zijn dat de installaties op de werkvloer staan bij één bedrijf. Van jou wordt verwacht dat je goed met andere mensen kunt omgaan, want je hebt veel contact met de klant waarvoor je het onderhoud aan de installatie uitvoert. Klantgerichtheid en dienstverlening zijn in jouw werk belangrijke eigenschappen. Je werkt veilig en nauwkeurig.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kun je prima doorstuderen op niveau 3 voor servicemonteur. Met deze opleiding leer je om storingen aan technische installaties op te sporen en te verhelpen.

Toelatingseisen

BOL: Je bent welkom met een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg. Ook volstaat een gelijkwaardige opleiding met werkervaring of een Entreediploma. Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.
BBL: Je bent welkom als je minimaal 16 jaar bent en een arbeidsovereenkomst hebt met een werkgever. Dit bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn, passend bij de opleiding. Ook voor de BBL is er een toelatingsprocedure.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's