Scootertechnicus

ROC van Flevoland
Samenvatting
Lelystad
1 tot 2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Als je het leuk vindt om te sleutelen aan motorvoertuigen dan is deze studie een goede keuze. Ook is het belanrijk dat je je communicatieve vaardigheden goed ontwikkelt zodat je de klanten goed te woord staat en de juiste diensten aan de klant kan leveren. Je voert zelfstandig allerlei onderhoudswerkzaamheden en reparaties uit.

Als je leren leuk vindt en houdt van de regelmaat van school, dan is de BOL wat voor jou. Je doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is deze dagopleiding heel praktijkgericht. Als je liever niet de hele week naar school gaat, dan is de BBL jouw keuze. Je werkt vier dagen van je studietijd. Daar heb je een praktijkovereenkomst voor nodig. Je valt dan onder een cao en je krijgt salaris. Eén dag per week krijg je op school theorie.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Samen met de 1e autotechnicus vorm je de spil van de werkplaats. Je voert standaard onderhoudsbeurten uit en doet reparaties en vervangingswerkzaamheden. Je houdt je bezig met het opsporen en verhelpen van storingen en verricht demontage-, montage- en afstelwerkzaamheden. Je weet niet alleen hoe een motor in elkaar zit, maar hebt ook verstand van verfijnde elektronica van een moderne auto.

Verder leren?

Je kunt met dit diploma verder leren op niveau 3, bijvoorbeeld voor Eerste autotechnicus, Service adviseur, of Verkoopadviseur. Heb je je BOL diploma gehaald, dan is het zelfs mogelijk om bij ROC van Flevoland door te stromen naar de niveau 4 opleidingen Bedrijfsmanager mobiliteitsbranche of Verkoopmanager mobiliteitsbranche.

Toelatingseisen

Voor de BOL ben je van harte welkom met het vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg met het vak wiskunde of economie. Het diploma Assistent mobiliteitsbranche of Entree volstaat ook. Voor de BBL is het bovendien noodzakelijk dat je voor minimaal 21 uur per week een praktijkovereenkomst hebt in een erkend leerwerkbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's