MBO
Geen recensies

Servicemonteur

ROC van Flevoland, In Almere
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3

Over deze opleiding

Een kopieermachine die niet werkt, een productielijn in een fabriek die vastloopt of een defecte klimaatinstallatie in een tuincentrum. Iedereen weet hoe vervelend het is als apparaten of installaties niet werken. Als Servicemonteur techniek ben jij de persoon die ervoor zorgt dat alles in 'no time' weer goed werkt. Je gaat net zolang door tot je de oorzaak van een storing hebt gevonden en het probleem is opgelost. Een beetje snel kunnen werken is belangrijk, want niemand vindt het fijn als een storing lang duurt. Je werkt vaak op verschillende plaatsen en soms moet je soms ook 's avonds of in het weekend een storing verhelpen. Dat is geen probleem voor jou, het maakt je werk juist uitdagend. Als dit jou aanspreekt, dan zit je bij deze opleiding precies op de goede plek.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL en de BBL.
BOL: Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht.
BBL: Als je kiest voor studie en werken, dan werk je vier van je studietijd. Daar heb je een praktijkovereenkomst voor nodig. Je valt dan onder een cao en je krijgt salaris. Een middag / avond per week krijg je theorie op school.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

In dit werk ben je bezig met het plaatsen van installaties, maar vooral met het opsporen en verhelpen van storingen. Je werkt met installaties op het gebied van gas, water, sanitair en klimaatbeheersing (installatietechniek) of met meer huishoudelijke apparaten en installaties waar veel elektrotechnische componenten zijn ingebouwd (elektrotechniek). Ook is het mogelijk dat je installaties en machines repareert die bij productiebedrijven staan (werktuigbouw). Bij storingen analyseer je het probleem, voer je allerlei testen uit en vervang je de componenten van de installatie die niet meer goed werken. Je regelt de installatie opnieuw in en controleert of alles weer in orde is. Je hebt veel contact met de klant waar de installatie staat en je schrijft korte rapportages.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kun je doorstuderen op niveau 4 in de opleiding Middenkader Engineering Technicus.

Toelatingseisen

BOL: Je bent welkom met een vmbo-diploma theoretische leerweg of het vmbo-diploma gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg met het vak Wiskunde.
BBL: Je bent welkom als je minimaal 16 jaar bent en een arbeidsovereenkomst hebt met een werkgever. Dit bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn, passend bij de opleiding. Ook voor de BBL is er een toelatingsprocedure. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/ vwo-3 naar havo/vwo-4 of het diploma Onderhoudsmonteur techniek op niveau 2.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland