Sociaal maatschappelijk dienstverlener

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL/BBL

Over deze opleiding

Soms komen mensen er zelf niet meer uit. Maar met de juiste begeleiding krijgen zij hun leven stap voor stap weer op orde. Is dit iets voor jou? Schrijf je dan in voor de mbo-opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener 4 van het ROC van Flevoland!

Hoe ziet de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener 4 eruit?

Studenten van het ROCvF kunnen kiezen voor de BOL- of BBL-opleiding. Volg je de beroepsopleidende leerweg dan leer je de basis van het vak op school. Daarnaast loop je stages om praktijkervaring op te doen. Kies je voor de beroepsbegeleidende leerweg van de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener 4, dan kies je voor een combinatie tussen leren en werken. Vanaf je eerste studieweek draai je meteen al mee bij een erkend leerbedrijf

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Bij het ROCvF maak je kennis met allerlei problemen die je in je toekomstige beroep tegen kunt komen. Je leert bijvoorbeeld hoe je omgaat met gezinnen met financiële problemen of cliënten die kampen met verslavingen. Dankzij jouw hulp krijgen zij hun leven weer enigszins op de rit. Ook is er bij de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener 4 aandacht voor praktische ondersteuning. Zo help je hen met vragen over huisvesting, onderwijs, familierecht en sociale zekerheid.

Toekomstperspectief

Je hebt je diploma van het ROCvF. En nu?

Na het behalen van je mbo-diploma kun je natuurlijk meteen gaan werken als sociaal maatschappelijk dienstverlener. Maar met een diploma van het ROC van Flevoland kun je ook doorstromen naar het hbo. Misschien is de hbo-opleiding Juridisch Dienstverlener of Bedrijfsmaatschappelijk Werker wel iets voor jou.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze opleiding van het ROC van Flevoland wordt gegeven op mbo-niveau 4. Om je in te kunnen schrijven, moet je dus minimaal beschikken over een vmbo-diploma Kb-/G-/T- leerweg. Ook met een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo of een relevant mbo-3 diploma ben je welkom bij het ROCvF.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's