Sport- en Bewegingsbegeleider

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Als bewegen en assisteren bij sport- en bewegingsactiviteiten voor jou een passie is, dan zit je met deze opleiding helemaal op de goede plek. Je leert hoe je een goede assistent lesgever kunt worden en alles wat daarbij komt kijken, zoals kennis over verschillende doelgroepen, hoe je voor de groep moet staan, kennis van het menselijk lichaam, etc.

Je gaat de hele week naar school en doet veel praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. De stages kunnen ook in vakanties en weekenden plaatsvinden, net als andere verplichte activiteiten.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je wordt opgeleid tot sport- en bewegingsbegeleider. Je werkt in één van de vele branches die je op sportgebied kunt vinden, bijvoorbeeld bij fitness- en gezondheidscentra, sportverenigingen, organisaties die onder de overheid vallen, zwembaden en recreatiebedrijven.

Als sport- en bewegingsbegeleider assisteer je mensen bij hun activiteiten. Je organiseert dat niet zelf, maar werkt onder verantwoording van een sport- en bewegingsleider. Je zorgt ervoor dat de accommodatie geregeld is en het materiaal voor de activiteit aanwezig is. Verder geef je les of instrueer je de deelnemers, je houdt toezicht en je verleent waar nodig ondersteuning bij ongelukken.

Verder leren?

Je kunt doorstromen naar de opleiding Sport- en bewegingsleider op niveau 3. Ook kun je kiezen voor verschillende sportopleidingen van sportbonden of andere sportorganisaties. Met je niveau 2 diploma ben je ook toelaatbaar tot andere niveau 3 opleidingen van ROC van Flevoland.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg. Daarnaast moet je voldoende resultaat hebben gehaald bij het assessment en een positief advies op basis van een sportmedische keuring hebben. Aan de sportmedische keuring zijn kosten verbonden, die voor eigen rekening zijn. In de eerste tien weken van de opleiding vindt een uitgebreid vervolg-assessment plaats om je competenties op het gebied van sport- en bewegingsbegeleider in kaart te brengen. Om deel te kunnen nemen aan de opleidingen van Sport & Bewegen moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren. Bij ROC van Flevoland kun je daar een aanvraagformulier voor krijgen. Als je niet in het bezit bent van een VOG kun je de opleiding niet volgen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's