Sport- en Bewegingscoördinator

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Als bewegen en leidinggeven voor jou een passie is, dan zit je met deze opleiding helemaal op de goede plek. Je leert hoe je een goede lesgever kunt worden en alles wat daarbij komt kijken, zoals het maken van lesvoorbereidingen, kennis over verschillende doelgroepen, hoe je voor de groep moet staan, kennis van het menselijk lichaam, etc.

Je gaat de hele week naar school en doet veel praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. De stages kunnen ook in vakanties en weekenden plaatsvinden, net als andere verplichte activiteiten.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Een sport- en bewegingsleider/ coördinator biedt zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten aan. Je zorgt ervoor dat mensen op een verantwoorde manier bewegen. Het kan gaan om activiteiten gericht op het aanleren van sporttechnieken en -tactieken, maar ook om recreatie en vermaak. Bepaalde sport- en bewegingsactiviteiten zijn voor de deelnemers een middel om sociale
vaardigheden op te doen of ter verbetering van bewegingsvaardigheden. Vaak gaat het om een combinatie van deze doelen. Je bent ook in staat om wedstrijden, toernooien en evenementen te organiseren of daar een bijdrage aan te leveren. Je kunt je specialiseren in verschillende sporten, zoals tennis, watersport, outdoor, voetbal, zwemmen of als sportcentrummedewerker.

Sport- en bewegingscoördinator / Agoog
Als bewegingsagoog richt je je specifiek op mensen met een beperking op het terrein van bewegen. De mensen waar je mee werkt, hebben vaak diverse problemen. Sport en bewegen is dan een middel om mensen met hun problematiek te helpen. Je kunt bijvoorbeeld werken bij revalidatiecentra, jeugdhulpverlening of een preventiecentrum. Ook het verbeteren van een gezonde leefstijl is binnen deze richting erg belangrijk.

Verder leren?

Met dit niveau 4 diploma kun je doorstromen naar diverse hbo-opleidingen, zoals Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), Academie voor Fysiotherapie, Sportmanagement, Psychomotorische therapie (BPT), Leisuremanagement of Leraar basisonderwijs (PABO).

Toelatingseisen

Je bent bij deze niveau 4 opleiding van harte welkom met een vmbodiploma G/T-leerweg. Als je kiest voor de opleiding op niveau 4 en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen. Daarnaast moet je voldoende resultaat hebben gehaald bij het assessment en een positief advies op basis van een sportmedische keuring hebben. Aan de sportmedische keuring zijn kosten verbonden, die voor eigen rekening zijn. In de eerste tien weken van de opleiding vindt een uitgebreid vervolg-assessment plaats om je competenties op het gebied van sport- en bewegingsleider in kaart te brengen. Om deel te kunnen nemen aan de opleidingen van Sport & Bewegen moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren. Bij ROC van Flevoland kun je daar een aanvraagformulier voor krijgen. Als je niet in het bezit bent van een VOG kun je de opleiding niet volgen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's