Sprinttraject-Onderwijsassistent

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Zie jij een baan in het onderwijs wel zitten ? Maar kun je met jouw vooropleiding niet rechtstreeks naar de PABO? Kies dan voor het Sprinttraject-Onderwijsassistent 4 van het ROC van Flevoland en maak je dromen waar!

Hoe ziet het Sprinttraject-Onderwijsassistent 4 eruit?

Dit mbo-sprinttraject is bedoeld als voorbereiding op een opleiding in het hoger onderwijs. De lesstof van het ROCvF is dan ook ontwikkeld in samenwerking met hogeschool Windesheim Flevoland. De eerste periode van je mbo-studie bestaat uit algemene vakken. Daarna heb je keuze uit een aantal minors zodat je jezelf verder kunt specialiseren.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

De docenten van het ROCvF leren je alle vaardigheden die je als onderwijsassistent nodig hebt. Als onderwijsassistent ben je hier de rechterhand van de leraar. Je helpt bijvoorbeeld met het verzamelen van lesmateriaal en het organiseren van excursies. Ook ondersteun je kinderen als ze zelfstandig aan het werk zijn. Daarnaast oefen je bij het ROC van Flevoland in het observeren en rapporteren. Dankzij jouw rapportages weet de school precies of een kind zich goed ontwikkelt.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie aan het ROCvF?

Na het behalen van je mbo-diploma vind je misschien wel een baan in het basisonderwijs of in het speciaal onderwijs. Toch is het Sprinttraject-Onderwijsassistent 4 vooral bedoeld om door te stromen naar het hbo. De lessen van het ROC van Flevoland vormen namelijk een perfecte basis voor de SPH, PABO of de hbo-opleiding Pedagogiek.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Heb jij je vmbo-diploma theoretische leerweg gehaald? Dan mag je je inschrijven voor het Sprinttraject-Onderwijsassistent 4. Het ROC van Flevoland laat echter alleen studenten toe die het vmbo met goede resultaten hebben verlaten. Een gemiddeld eindcijfer van een 7 of hoger is dus een vereiste. Heb jij het in je om van deze opleiding een succes te maken? Vraag dan snel meer informatie aan over dit mbo-sprinttraject van het ROCvF!

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's