Sprinttraject Pedagogisch Werk

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Je wordt opgeleid tot Pedagogisch werker jeugdzorg niveau 4 (92631). Tegelijkertijd bereid jij je voor op een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Pedagogiek of SPH.

Als je goed kunt motiveren, uitleggen en praktisch ingesteld bent en over een flinke portie geduld beschikt, heb je in de kinderopvang en jeugdzorg een fantastische baan. Je moet van kinderen houden, maar ook goed met de ouders kunnen omgaan. Je wordt opgeleid tot iemand die zelfstandig kan werken. Tegelijk ben jij iemand die makkelijk studeert en met goede resultaten het vmbo hebt verlaten. Jij bereidt je in dezelfde studietijd voor op een vervolgstudie met mogelijk studieduurverkorting op het hbo.

Je bent vijf dagen per week bezig met de opleiding (BOL). Dit kan zijn op school of in de praktijk. Je wordt bij voldoende aanmelding geplaatst in een aparte SAW niveau 4 klas. Je schrijft je in op mbo-niveau 4. Dat betekent dat jij sneller door de mbo leerstof heen gaat en je daarbij voorbereidt op het hbo. Ook specialiseer jij je binnen pedagogisch werk door het volgen van minimaal twee minors. Hierin werken wij samen met Windesheim Flevoland. Tijdens de eerste lesperiode worden je kwaliteiten, motivatie, diploma’s en werkervaring in kaart gebracht en ga je aan de slag met alle programmaonderdelen. Op grond daarvan wordt vastgesteld of deze leerroute bij je past. Je wordt dan direct geplaatst in je definitieve uitstroomrichting.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Naast de lesstof voor de niveau 4 opleidingen Pedagogisch werk kun jij je creatieve kwaliteiten extra ontwikkelen. Je kunt denken aan een minor ICT of een minor Internationale Hulpverlening. Je studievaardigheden moeten aan het einde van je studie voldoende zijn voor een hbo-opleiding.

Verder leren?

Na het behalen van dit diploma kun je veelal doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld SPH, PABO of hbo-Pedagogiek.

ROC van Flevoland heeft een intensieve samenwerking met Windesheim Flevoland waardoor het voor jou mogelijk is om met dit niveau 4 diploma naadloos door te stromen naar een hbo-opleiding van Windesheim Flevoland. Je kunt je in je tweede studiejaar oriënteren op een aansluitende hbo-opleiding door het volgen van een doorstroomtraject.

Toelatingseisen

Je bent welkom met een vmbo-diploma theoretische leerweg, met een gemiddeld eindcijfer 7. Na het eerste semester wordt vastgesteld of je voldoende presteert, voldoende zelfstandigheid en tempo toont. Bij goede resultaten ontvang je een positief bindend studieadvies. Als je kiest voor de opleiding Sprinttraject Pedagogisch werk 4 en tijdens je studie blijkt dat de niveau 4 opleiding Pedagogisch medewerker jeugdzorg of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen naar een van deze opleidingen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's