Veiligheid & Vakmanschap Grondoptreden 2

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
1,5 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Deze opleiding is onderdeel van het Veiligheidscollege van het ROC van Amsterdam.
Elk jaar worden er afspraken gemaakt met Defensie over de VeVa-opleidingen. Afhankelijk van deze afspraken wordt de opleiding wel of niet aangeboden. Houd deze webpagina in de gaten voor de meest actuele informatie.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf je op tijd in.

In dit beroep is het vanzelfsprekend dat je zowel fysiek als mentaal in goede conditie moet zijn. Op de kazernes train je samen met je teamleden en zorg je dat je in goede vorm blijft. Dit omdat je in allerlei weersomstandigheden en op allerlei soorten terreinen moet kunnen werken. Samenwerken is hierbij heel belangrijk. De meeste tijd breng je namelijk door met je teamleden op de kazerne. Ook moet je goede instructies kunnen opvolgen van je leidinggevende. Zonder tegenspraak voer je de opgegeven opdrachten uit.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages bij de krijgsmachtonderdelen. Je doet veel aan sport. Deze opleiding is heel praktijkgericht. Binnen defensie draag je een uniform en ben je gehuisvest in de kazerne.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als aankomend medewerker grondoptreden werk je als soldaat bij de defensie. Dit is bij de Landmacht of bij het Korps Mariniers. Je werkt samen met andere militairen op kazernes in zowel binnen als buitenland. Onder begeleiding van je leidinggevende ontvang je gesloten opdrachten.

Verder leren?

Je kunt met dit diploma op zak verder leren op niveau 3.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom als je minimaal 16 jaar bent, de Nederlandse nationaliteit bezit en minimaal het vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg hebt. Voordat je start met de opleiding is er een assessment dat bestaat uit een sporttest, intake en sportmedische keuring. Aan de sportmedische keuring zijn kosten verbonden, die voor eigen rekening zijn. Ook moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren. Deze verklaring vraag je aan bij de gemeente waar je woont. Als je niet in het bezit bent van een VOG, kun je deze opleiding niet volgen.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's