Verkoopspecialist Detailhandel (+ Vakroute 2/3)

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere, Lelystad
1,5 tot 2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Een verkoopspecialist heeft een professionele en commerciële instelling. Jij bent iemand die kennis van het assortiment belangrijk vindt, de klant op een prettige manier adviseert en klachten op de juiste wijze afhandelt. Je hebt een voorbeeldfunctie naar andere collega’s en je zorgt ervoor dat de taken door het team tijdig en goed worden uitgevoerd. Lijkt dit je wat? Ga dan voor deze opleiding. We leiden je op tot verkoopspecialist in de detailhandel. Als verkoopspecialist combineer je specialistische assortimentskennis met leidinggevende capaciteiten. Er is veel behoefte aan mensen die dat kunnen.

Als je leren leuk vindt en houdt van de regelmaat van school, dan is de BOL wat voor jou. Je doet veel praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de dagopleiding toch heel praktijkgericht.

Deze opleiding bieden wij ook via de BBL. Je gaat één dag per week naar school en de rest van de week werk je bij je werkgever. Voor deze opleiding geldt dat je een passende baan hebt voor minimaal 20 uur en maximaal 32 uur bij een erkend leerbedrijf.

Bij MBO College Almere maakt deze opleiding deel uit van de Brede Handelsopleiding. In het eerste jaar volg je generieke en beroepsgerichte basisvakken en maak je kennis met de groot- en detailhandel.

Ook bieden we deze opleiding aan in de Vakroute 2/3. Het accent van de opleiding via deze route ligt op praktijkgericht onderwijs. Afhankelijk van je vooropleiding kies je voor de Vakroute of de reguliere opleiding.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je houdt je voornamelijk bezig met de verkoop en het optimaliseren van het verkoopproces. Je geeft advies aan klanten en collega’s, verzorgt de verkoopruimte en zorgt voor een commercieel aantrekkelijke presentatie van de artikelen. Ook bestel je artikelen en bepaal je waar ze in de winkel komen te staan. Verder heb je de leiding over verkoopmedewerkers op jouw afdeling. Je beschikt over kennis van de gebruiksmogelijkheden en -voorschriften van artikelen die in het assortiment zijn opgenomen. Je volgt nauwgezet de trends en ontwikkelingen op je vakgebied en binnen de branche waar je werkzaam bent. Je past deze kennis toe in al je werkzaamheden, in het bijzonder bij persoonsgebonden verkoop.

Verder leren?

Je kunt na het behalen van dit diploma verder studeren met veel verschillende opleidingen. Denk aan een opleiding tot Filiaalmanager of Ondernemer detailhandel. Je kunt daarmee bijvoorbeeld je eigen (mode)zaak openen.

Toelatingseisen

Je bent welkom met het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, waarbij het vak economie of wiskunde verplicht is. Je kunt de opleiding ook instromen nadat je het diploma Verkoper (BOL, niveau 2) hebt behaald. Wil je de Vakroute volgen? Dan ben je welkom met een niveau 2 diploma, bijvoorbeeld Logistiek medewerker 2, Administratief medewerker 2 of Verkoper detailhandel 2.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's