Verkoopspecialist Mode (+ Vakroute 2/3)

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
1,5 tot 2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Houd je van kleding en ben je gek op mode? Wil je later in een mode speciaalzaak werken of je eigen modezaak openen? Met een diploma Verkoopspecialist mode kan je aan de slag in grote en kleine kledingwinkels, die rechtstreeks verkopen aan de consument. Dus ook bij de trendy kledingzaak in de chique P.C. Hooftstraat of in die intieme boetiek in het centrum. Je beschikt over een professionele houding en een sterke commerciële instelling. Bij alles wat je doet bekijk jij hoe je de verkoop en de service aan de klant kunt verbeteren!

Je kunt deze opleiding doen via de BOL. Je gaat naar school en je doet je praktijkervaring op tijdens je stage, die wij BPV noemen (beroepspraktijkervaring). De BOL-leerweg is ongeveer 60% school en 40% praktijk. Bij MBO College Almere maakt deze opleiding deel uit van de Brede Handelsopleiding. In het eerste jaar volg je generieke en beroepsgerichte basisvakken en maak je kennis met de groot- en detailhandel. Ook bieden we deze opleiding aan in de Vakroute 2/3. Het accent van de opleiding via deze route ligt op praktijkgericht onderwijs. Afhankelijk van je vooropleiding kies je voor de Vakroute of de reguliere opleiding.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

De verkoopspecialist mode is de expert op verkoopgebied. Je hebt ruime kennis van het productassortiment en weet alles van de gebruiksmogelijkheden, garanties en leveringsvoorwaarden. Je geeft advies aan klanten en collega’s, verzorgt de winkelruimte en zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de producten.

Verder leren?

Je ontvangt naast je mbo-diploma ook het Detex-diploma. Met het diploma Verkoopspecialist mode kan je verder leren op niveau 4 voor bijvoorbeeld Filiaalmanager mode of Ondernemer detailhandel. Je kunt daarmee bijvoorbeeld je eigen (mode)zaak openen.

Toelatingseisen

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:
  • mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2, bijvoorbeeld Verkoper detailhandel 2
  • vmbo-diploma Kb/G/T-leerweg, waarbij het vak economie of wiskunde verplicht is
  • een intakegesprek of toets kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure
  • wil je de Vakroute volgen? Dan ben je welkom met een niveau 2 diploma, bijvoorbeeld Logistiek medewerker 2, Administratief medewerker 2 of Verkoper detailhandel 2.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's