Verzorgende IG

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Als je mensen wilt helpen, verzorgen en begeleiden bij hun dagelijks leven en geïnteresseerd bent in het welzijn en de achtergrond van de mensen voor wie je werkt, dan past deze studie goed bij jou.

Deze opleiding bieden wij in het eerste jaar alleen aan via de opleidingsvariant BOL. Je gaat naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Vanaf het tweede jaar kun je in de BOL- en in de BBL variant verder. BOL: tijdens de eerste lesperiode worden je kwaliteiten, motivatie, diploma’s en werkervaring in kaart gebracht en ga je oefenen met alle programmaonderdelen.

Gedurende de opleiding combineer je meerdere keren per schooljaar stagedagen met lesdagen. Ook ga je in deze opleiding op een leerafdeling werken. Op een leerafdeling voer je zelfstandig zorg- en welzijnactiviteiten uit voor een groep van 18 bewoners. Je leert zo om goed samen te werken en om problemen in de praktijk op te lossen. Je wordt hierbij niet in het diepe gegooid, maar je wordt begeleid door vaste medewerkers.

Bij de opleiding doe je ook ervaring op met onregelmatige werktijden, bijvoorbeeld tijdens weekenden of in vakanties. Houd hier rekening mee. BBL: als je kiest voor deze combinatie van leren en werken, dan ga je één dag per week naar school. De rest van de week werk je bij de werkgever, minimaal 21 klokuren per week. Tijdens die studiedag volg je de cursussen en trainingen die je nodig hebt om een echte professional in je vak te worden.

ROC van Flevoland biedt BBL studenten de mogelijkheid om versneld het Verzorgende IG diploma te halen. Een van de voorwaarden is dat je een diploma Helpende zorg & welzijn 2 hebt. Ook zijn er mogelijkheden om met een diploma Welzijn aanvullend een diploma Zorg te halen.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je wordt opgeleid tot Verzorgende individuele gezondheidszorg (Verzorgende IG). Als verzorgende werk je in de thuis-, kraam- of gehandicaptenzorg, in een verpleeg- of verzorgingshuis. Je richt je voornamelijk op de individuele zorgvrager in zijn persoonlijke leefomgeving. Je inventariseert wensen en mogelijkheden en schrijft zelfstandig een zorgplan. Als je geïnteresseerd bent in de kraamzorg dan kun je in het laatste jaar van je opleiding je daar een heel jaar lang in specialiseren.

Verder leren?

Na het halen van je diploma kun je ervoor kiezen om door te leren, bijvoorbeeld voor mbo-Verpleegkundige 4. Je kunt na het halen van je diploma ook kiezen om in 1 jaar door te leren voor bijvoorbeeld Medewerker maatschappelijke zorg 4 (gehandicaptenzorg of volwassenenwerk).

Toelatingseisen

Je bent welkom met het vmbodiploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg bij voorkeur in de sector Zorg & Welzijn. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 of het diploma Helpende. Bij de opleidingsvariant BBL moet je minimaal 17 jaar zijn en een relevante arbeidsovereenkomst hebben afgesloten bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's