HBO Bachelor

BA/BSc Digital Film Making

SAE Institute Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
12 maanden
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 maanden
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bachelor Digital Film Making - SAE Institute AmsterdamIn de filmbranche raak je nooit uitgeleerd. Dus wil jij je studie als filmmaker een vervolg geven? Dan past de bacheloropleiding Digital Film Making van SAE Institute perfect bij jou!

Ontwikkel je tot een succesvol filmmaker

Een succesvol filmmaker is boven alles een meester in het vak. Bij deze opleiding leer je omgaan met geavanceerde filmtechnieken. Ook onderwerpen als script schrijven en nieuwe mediatoepassingen voor bewegend beeld komen aan de orde. Maar als je het echt wilt maken in de filmwereld dan moet je meer in je mars hebben. Want hoe moet je een product pitchen en hoe zit dat met intellectueel eigendom? En weet jij eigenlijk wel hoe je het budget voor je film rond moet krijgen? Na deze opleiding wel!

Welke modules heeft de bachelor Digital Film Making?

Deze filmopleiding bestaat uit twee hoofdmodules: Creatieve Media Toepassingen en Geavanceerde Digitale Film Toepassingen. De opleiding sluit je af met een eindproject waarbij je al jouw technische, creatieve en academische vaardigheden kunt laten zien.

Toekomstperspectief

Een carrière in de film- of televisiewereld

Veruit de meeste studenten van de Digital Film Making opleiding vinden een baan in de film- of televisiewereld. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als cameraman of -vrouw. Of wat dacht je van een baan als producent, editor of colorist? Na je opleiding van SAE Institute kun je zelfs gaan werken als onafhankelijk filmmaker. De mooiste producties komen dan uit jouw handen.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze opleiding van SAE Institute is voornamelijk bedoeld voor mensen die al enige kennis hebben van het filmvak. Een relevante SAE diploma geeft je dan ook meteen toegang tot de opleiding. Maar ook met een diploma van het hoger voortgezet onderwijs mag je je inschrijven.

Doorloop je alle modules met succes dan mag je na 12 maanden je diploma ophalen. Krijg je zin om te beginnen? Zet dan de eerste stap en vraag meer informatie aan over deze boeiende filmopleiding!

SAE Institute Amsterdam
Johan van Hasseltweg 31
1021 KN Amsterdam

SAE Institute Amsterdam

SAE Institute Amsterdam is gelegen in levendig Amsterdam-Noord, het creatieve hart van Amsterdam en een van de snelst groeiende gebieden van de stad. Het gebied ligt dicht bij het Centraal Station (een kort tripje met de pont over het IJ),...

Lees meer over SAE Institute Amsterdam