HBO Bachelor

BA/BSc Interactive Animation

SAE Institute Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
12 maanden
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 maanden
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bachelor Interactive Animation - SAE Institute AmsterdamWeet jij al wel het een en ander van animatie? En wil je graag helemaal klaar zijn voor een baan in de creatieve industrie? Dan is de bachelor Interactive Animation van SAE Institute echt iets voor jou!

Nieuwe inzichten in je vakgebied

Om een professioneel animator te worden, moet je heel wat in huis hebben. Natuurlijk moet je op creatief en technisch vlak goed zijn. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je kennis hebt van projectmanagement en het intellectueel eigendom. En hoe zit dat als je jouw creatieve product op de markt wilt brengen? Na deze opleiding heeft het vak voor jou geen geheimen meer.

Welke modules zijn er?

De opleiding bestaat uit twee verschillende modules en een eindproject. Bij de module Creatieve Media Toepassingen leer je bijvoorbeeld hoe je jouw ideeën moet pitchen. Daarnaast verdiep je je in de marketing en de zakelijke kant van het vak. De module Geavanceerde Toepassingen in Interactieve Animatie geeft je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen als animator. Je verdiept je in natuurlijke beweging, het ontwerpen van levels en vierde generatie karakter modellering.

Diploma

Opleidingsduur en diploma

Deze voltijdopleiding van SAE Institute neemt in totaal 12 maanden in beslag. Als je slaagt, verkrijg je de internationaal erkende BA/BSc graad (Bachelor Degree) uitgereikt.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden met een diploma Interactive Animation?

Heb jij je bachelordiploma van de opleiding Interactve Animation in handen? Misschien ligt er dan wel een carrière als Technical Animator of als Environment Artist op je te wachten. In de game- of filmindustrie ben jij er verantwoordelijk voor dat de animaties er visueel aantrekkelijk uitzien. En natuurlijk zorg je dat alles technisch perfect is.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Studenten met een hoger voortgezet onderwijs diploma (Havo/Hoger secundair onderwijs) mogen zich inschrijven voor deze bachelor. Ook een relevante SAE diploma geeft je toegang. Voor deze opleiding moet je kennis van de Engelse taal op een goed niveau zijn. Dit wordt getest met een TOEFL of IELTS examen.

SAE Institute Amsterdam
Johan van Hasseltweg 31
1021 KN Amsterdam

SAE Institute Amsterdam

SAE Institute Amsterdam is gelegen in levendig Amsterdam-Noord, het creatieve hart van Amsterdam en een van de snelst groeiende gebieden van de stad. Het gebied ligt dicht bij het Centraal Station (een kort tripje met de pont over het IJ),...

Lees meer over SAE Institute Amsterdam