Cursussen & Trainingen

Electronic Music Certificate

SAE Institute Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
24 weken
Next course start
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
24 weken
Next course start
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Electronic Music Certificate- SAE Institute AmsterdamBen jij gek op hip hop, house of drum 'n bass? En wil je zelf graag met deze muziekstijlen experimenteren? Ga dan voor je Electronic Music Certificate van SAE Institute. Wie weet luister je binnenkort al naar je eigen muziek!

Produceer je eigen muziek met de Electronic Music cursus

Bij de cursus Electronic Music zet je de eerste stappen in audiotechniek en muziekproductie. En dat al in 24 weken tijd. Je maakt muzieksamples, experimenteert met elektronische geluidssynthese én je leert hoe je een spetterende remix maakt. In de lessen is er ook volop aandacht voor verschillende productietechnieken zoals voice recording en het toepassen van effecten. Als je al deze technieken eenmaal onder de knie hebt, kun je je creativiteit de vrije loop laten.

Met welke muzieksoftware leer je werken?

De muziek en remixes die je bij deze cursus maakt, komen allemaal tot stand met professionele muzieksoftware. Zo leer je onder andere werken met:

  • Steinberg Cubase
  • Apple Logic Pro
  • Native Instruments software
  • Avid ProTools
  • Apple Logic Pro

Elk softwareprogramma biedt weer andere mogelijkheden. Het ene programma beschikt over handige tools voor het programmeren en arrangeren, terwijl het andere softwarepakket veel meer opties heeft qua geluidseffecten of mixtechnieken. Bij deze cursus van SAE Institute leer je alle software goed kennen zodat je het optimaal kunt benutten.

Aankomende startdata

2 verkrijgbaar

Maart

  • Default Event Type
  • Amsterdam

September

  • Default Event Type
  • Amsterdam

Toekomstperspectief

Wat kun je met het Electronic Music Certificate?

Het Electronic Music Certificate is bedoeld voor iedereen met een passie voor elektronische muziek. De cursus is niet zozeer loopbaan-gericht, maar het is wel een mooie aanvulling op jouw carrière in de muziekindustrie of de creatieve media. Voor het vak van remix producer, muziekproducer of assistent technicus is de kennis die je bij deze cursus opdoet eigenlijk onmisbaar.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze cursus van SAE Institute is toegankelijk voor iedereen van 16 jaar of ouder. Dus lijkt het jou een uitdaging om zelf te experimenteren met elektronische muziek? Meld je dan aan voor deze creatieve muziekcursus!

SAE Institute Amsterdam
Johan van Hasseltweg 31
1021 KN Amsterdam

SAE Institute Amsterdam

SAE Institute Amsterdam is gelegen in levendig Amsterdam-Noord, het creatieve hart van Amsterdam en een van de snelst groeiende gebieden van de stad. Het gebied ligt dicht bij het Centraal Station (een kort tripje met de pont over het IJ),...

Lees meer over SAE Institute Amsterdam