Cursussen & Trainingen

Live Sound Certificate

SAE Institute Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
24 weken
Next course start
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
24 weken
Next course start
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Live Sound Certificate - SAE Institute AmsterdamAls je een live optreden van je favoriete band bijwoont, sta je er vaak niet bij stil. Maar op het gebied van audio komt er heel wat bij zo'n optreden kijken. Lijkt het jou interessant om je hier eens in te verdiepen? Volg dan de cursus Live Sound Certificate van SAE Institute!

Word een expert in live sound

Iedere audiotechnicus weet het: het geluid regelen bij live optredens is een vak apart. Want hoe zorg je ervoor dat alles achterin de theaterzaal nog goed te horen is? En aan welke knoppen moet je draaien om de festivalmuziek boven het gillende publiek uit te laten komen? Bij de cursus Live Sound krijg je antwoord op al deze vragen.

Wat leer je bij deze cursus?

SAE Institute heeft een praktijkgerichte cursus ontwikkeld waarbij je bezig gaat met het opzetten, installeren en bedienen van professionele geluidssystemen. Om je een stevige basis mee te geven, verdiep je je in onderwerpen als:

  • Geluidstheorie
  • Microfoontechnieken
  • Bekabeling
  • Geluidsverwerking
  • Draadloze technologie
  • Signal flow en mengtafels

Bij deze cursus volg je ook praktijksessies op locatie. Zo zie je al snel hoe het er echt in het vak aan toe gaat.

Aankomende startdata

2 verkrijgbaar

Maart

  • Default Event Type
  • Amsterdam

September

  • Default Event Type
  • Amsterdam

Toekomstperspectief

Wat kun je met een Live Sound Certificate?

Voor cursisten die al een serieuze opleiding hebben gehad in audiotechniek, is een Live Sound Certificate een goede aanvulling op het CV. Je kunt nu gaan solliciteren als geluidstechnicus bij grote concertzalen of festivals. Maar je kunt de cursus ook volgen omdat je de geluidsversterking van je eigen band of optredens wilt regelen. Op deze manier weet je zeker dat alles live perfect klinkt.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

De cursus Live Sound is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in audiotechniek en geluid bij live optredens. Wil je de lessen volgen, dan moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Verder stelt SAE Institute geen speciale toelatingseisen aan de cursus.

SAE Institute Amsterdam
Johan van Hasseltweg 31
1021 KN Amsterdam

SAE Institute Amsterdam

SAE Institute Amsterdam is gelegen in levendig Amsterdam-Noord, het creatieve hart van Amsterdam en een van de snelst groeiende gebieden van de stad. Het gebied ligt dicht bij het Centraal Station (een kort tripje met de pont over het IJ),...

Lees meer over SAE Institute Amsterdam