Voedings opleidingen en studierichtingen

Goede voeding is dé weg naar een gezond en fit lijf. Wetenschappelijk onderzoek wijst dit keer op keer uit. Anno 2014 is iedereen geïnteresseerd in gezonde en verantwoorde voeding. Er zijn daarom experts nodig die de juiste informatie en voorlichting kunnen geven. Mensen met verstand van zaken! Leef en eet jij gezond? En zou je alles willen weten over de oorsprong, toepassingsmogelijkheden en de toekomst van voeding? Oriënteer je dan eens op een van de vele opleidingen op dit gebied!
Weergave 1-44 van 44 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-44 van 44 resultaten

Opleidingen met een gedegen theoretische en praktische kant

Op alle opleidingen voeding in ons land krijg je allereerst basiskennis op het gebied van eten en drinken en ons lichaam. Om je een idee te geven, dit zijn vakken die je krijgt: voedselveiligheid, voedingsleer, diëten, hygiëne, voedingsinzichten (alternatief en regulier), het menselijk spijsverteringskanaal, vitaminen, mineralen en supplementen. Vervolgens leer je ook allerlei praktische vaardigheden die je later nodig zult hebben. Denk dan aan het voeren van gesprekken met mensen over hun voedingspatroon, problemen herkennen en concrete gezondheidsadviezen geven.

Voeding Studierichting

Leer alles over voeding en draag die kennis over!

Op opleidingen voeding werken gediplomeerde docenten die jou op een zorgvuldige, complete en enthousiaste manier zullen onderwijzen. Je wordt ook klaar gestoomd om jouw kennis aan de wereld over te dragen. Zodat wij allemaal een stukje gezonder zullen worden. Beroepen waar jij voor kunt kiezen na een opleiding voeding zijn onder andere zelfstandig voedingsdeskundige, voedingsdeskundige in ziekenhuizen en instellingen, zelfstandig diëtist, diëtist in gezondheidscentra of klinieken, bedenker en ontwerper van nieuwe producten of onderzoeker.

Opleidingen op het gebied van voedsel volg je op diverse niveaus

Of je nu een mbo, havo, vwo of ander diploma op zak hebt, iedereen kan kiezen voor een baan gericht op voeding! Populaire opleidingen zijn Voeding, Voedsel & Gezondheid (MBO), Voeding & Diëtiek (HBO), Voeding & Gezondheid (WO) en Gezondheidswetenschappen (WO). De ROC's, hogescholen en universiteiten die deze opleidingen aanbieden, zitten verspreid over het hele land.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's