Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Eindhoven
24 uur
   
WO Master
Voltijd

Over deze opleiding

Voor Technisch Natuurkundigen zijn natuurverschijnselen fascinerend om te onderzoeken. Als student pas je kennis van deze verschijnselen toe bij nieuwe technologische ontwikkelingen.
De opleiding bied


De focus van het eerste jaar van de Masteropleiding is voornamelijk gericht op kennisopbouw door het volgen van specialisatievakken op Master niveau. Daarbuiten is er ruimte om je kennis te verbreden op andere gebieden, via het volgen van vakken in de flexibele ruimte. Voorts wordt een externe stage aangeboden waar je zelfstandig onderzoek doet binnen een bedrijf in Nederland of bij een internationaal gastinstituut. Tijdens de stage buiten de TU/e leer je technische en wetenschappelijke kennis toe te passen in een andere onderzoekomgeving. Het tweede en laatste jaar van de opleiding bestaat uit het afstudeerproject dat 9 of 12 maanden kan duren, waarbij je ervaring opdoet in het zelfstandig uitvoeren van toegepast natuurkundig onderzoek gedurende een langere periode. De verbreding en verdieping tijdens deze master, en vooral ook de ervaringen bij de onderzoeksprojecten, zijn van enorm belang voor het bepalen van je vervolgcarrière, na het behalen van de Master Applied Physics.
Een belangrijk kenmerk van de masteropleiding Applied Physics is dat de opleiding sterk gericht is op het leggen van schakels tussen fundamentele wetenschap en technologische toepassingen. Dit is mogelijk doo

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
CPEC1IELTSoverallband6.5TOEFLinternetbased90
Cijfergemiddelde
For admission a minimum of 75% CGPA. For entry to Amandus H. Lundqvist Scholarship Program (ALSP) a minimum of 80% CGPA.

Vooropleiding
BSc in (Applied) Physics or equivalent.

Motivatiebrief
Letter of motivation.

Diploma

MSc

Evenementen

03/03/2020 Open dag
-

10/10/2020 Open dag
Zit je in 3-, 4-, 5- of 6-vwo en heb je ook interesse in een opleiding aan de TU/e? Bezoek dan onze Open dagen. Tijdens de Open dagen kom je alles te weten over onze bacheloropleidingen en majors, de beroepsmogelijkheden en het studentenleven. Kortom, je proeft de sfeer.

Kosten

2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Technische Universiteit Eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Centrale TU/e Campus

De TU/e is de Technische Universiteit van Eindhoven. Het motto van de universiteit is: 'Mens agitat molem', anders gezegd: ‘De geest beweegt de massa’. De universiteit is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Naast de Technische Universiteit...


Lees meer over Technische Universiteit Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Applied Physics en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Technische Universiteit Eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven

Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Applied Physics? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
februari 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.