Mechanical Engineering

Technische Universiteit Eindhoven
Samenvatting
Eindhoven
24 uur
   
WO Master
Voltijd

Over deze opleiding

Mechanical Engineering is een breed en boeiend vakgebied. Als mechanical engineer bedenk, ontwerp, analyseer, maak, verbeter je producten, processen en systemen. Op grote schaal én nanometerniveau.

In de masteropleiding Mechanical Engineering leer je concepten en modellen toe te passen op complexe technische problemen uit het bedrijfsleven en de wetenschap. Je werkt met de nieuwste tools en technieken en combineert onderwijs met een flinke dosis onderzoek. Je maakt kennis met de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Bij inschrijving kies je meteen voor een van de vijf afstudeerrichtingen: Computational and Experimental Mechanics, Dynamical Systems Design, Thermo Fluids Engineering, Automotive Engineering Science of Micro and Nano Technology. Deze afstudeerrichtingen zijn gekoppeld aan de belangrijkste onderzoeksthema's van de faculteit. Ben je geïnteresseerd in automotive of micro- en nanotechnologie, dan moet je in Eindhoven zijn: daar concentreert zich de landelijke expertise op dit gebied. Het eerste jaar van de opleiding bestaat uit keuzevakken en een stage. Het tweede jaar bestaat grotendeels uit het afstudeerproject aangevuld met keuzevakken, een project of literatuurstudie. De masteropleiding Mechanical Engineering is een uitstekend vertrekpunt voor een interessante carrière: de faculteit werkt intensief samen met vele grote en kleinere hightech bedrijven.

Diploma

MSc

Technische Universiteit Eindhoven

Centrale TU/e Campus

De TU/e is de Technische Universiteit van Eindhoven. Het motto van de universiteit is: 'Mens agitat molem', anders gezegd: ‘De geest beweegt de massa’. De universiteit is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Naast de Technische Universiteit...


Lees meer over Technische Universiteit Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Mechanical Engineering en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Technische Universiteit Eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven

Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Mechanical Engineering? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's