WO Bachelor

Werktuigbouwkunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Werktuigbouwkunde gaat over het bedenken, ontwerpen en realiseren van machines, instrumenten, constructies en processen. Het is een breed vakgebied met een grote maatschappelijke relevantie.

Werktuigbouwkunde vind je overal om je heen: van laptop tot smartphone, van koffiezetapparaat tot televisie, van lift tot verpakkingsmachine.

Werktuigbouwkundigen worden ingezet om technische oplossingen te bedenken waarmee een hogere productie, betere nauwkeurigheid of een milieuvriendelijker proces gerealiseerd kan worden. Concrete voorbeelden van taken van werktuigbouwkundigen: het verbeteren van zonnepanelen, het ontwerpen van flexibele beeldschermen die zo klein zijn dat je ze kunt oprollen in een pen, of robots in de thuiszorg zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk laten werken.

De bacheloropleiding bestaat voor 60% uit vakken en 40% uit projectonderwijs (Ontwerp Gericht Onderwijs) waarin je met een groep medestudenten uitdagende problemen oplost. In de opleiding gaat het onderwijs onder meer over warmte en stroming, mechanica en dynamica (het regelen van machines en systemen) en materiaaleigenschappen. Maar als toekomstig werktuigbouwkundige moet je over meer dan alleen vakinhoudelijke kennis beschikken. Je bent vaak de spil in een projectteam van specialisten. In de opleiding is daarom ook veel aandacht voor je ontwikkeling op sociaal en communicatief gebied.

Diploma

BSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Werktuigbouwkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Technische Universiteit Eindhoven
Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven

Centrale TU/e Campus

De TU/e is de Technische Universiteit van Eindhoven. Het motto van de universiteit is: 'Mens agitat molem', anders gezegd: ‘De geest beweegt de massa’. De universiteit is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Naast de Technische Universiteit...

Lees meer over Technische Universiteit Eindhoven