Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden binnen Terra.

Voor wie?

Voor leerlingen die dit jaar of komend jaar een mbo-opleiding kiezen. Je zit nu waarschijnlijk op het vmbo of havo. Maar het kan ook zijn dat je eerst al een andere mbo-opleiding hebt geprobeerd of hebt afgerond. Of: je hebt al een baan en wilt je mogelijkheden vergroten. Uiteraard zijn ook de ouders, verzorgers, leraren en decanen van harte welkom om onze school te ontdekken!

BOL en BBL

Bij een aantal opleidingen van ons MBO zie je de afkortingen BOL en BBL staan. BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. Dat houdt in dat je maximaal 40-80% van de tijd naar school gaat en minimaal 20-60% van de tijd stage (BPV) hebt. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Hierbij ben je maar één of twee dagen per week op school. Daarnaast heb je voor minimaal 840 uur per jaar een baan in de betreffende sector bij een erkend leerbedrijf. Zo’n bedrijf en baan moet je zelf zoeken.Bij een aantal opleidingen van Terra zie je de afkortingen BOL en BBL staan. BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Dat houdt in dat je maximaal 80% van de tijd naar school gaat en minimaal 20% van de tijd Beroeps Praktijk Vorming (BPV) hebt. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Hierbij ben je maar één of twee dagen per week op school. Daarnaast heb je minimaal 960 uur per jaar een baan in de betreffende sector bij een erkend BPV-bedrijf. Zo’n bedrijf en baan moet je zelf zoeken.

Onderwijsconcepten

Binnen Terra mbo wordt gewerkt met verschillende onderwijsconcepten en - vormen. Zo werken de vestigingen in Assen, Emmen en Meppel met een speciaal onderwijsconcept voor entree- en niveau 2 opleidingen. In Emmen, Groningen en Meppel wordt op niveau 3 en 4 gewerkt met Regioleren. Daarnaast is AOC Terra bezig met de invoering van de Entreeopleidingen. Dit wordt per 1 augustus 2016 ingevoerd.


Toon alle opleidingen van Terra MBO

Opleidingen - Terra MBO

Opleidingen Tijdsduur Plaats
Akkerbouw Meerdere (4)
Bloem & Design Meerdere (6)
Boomteelt Meerdere (3)
Bos- en Natuurbeheer Meerdere (3)
Design & Styling 3 jaar Groningen
Dierenartsassistent 4 jaar Meerdere (3)
Dierenspeciaalzaak 3 jaar Groningen
Dierverzorging Meerdere (5)
Groen, Grond & Infra Meerdere (5)
Groene Detailhandel Meerdere (4)
Land, Water & Milieu Meerdere (3)
Paardenhouderij Meerdere (4)
Paardensport 4 jaar Meppel
Recreatie & Groen Meerdere (4)
Sport, Recreatie & Toerisme Meerdere (3)
Trimmer Gezelschapsdieren 3 jaar Groningen
Tuin, Park & Landschap Meerdere (6)
Tuinbouw Eelde
Veehouderij Meerdere (4)
Voeding Meerdere (3)
Zorg & Leefomgeving 3 jaar Emmen

Bekijk alles

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Terra MBO en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Terra MBO

Terra MBO

Postbus 17
9700 AA Groningen


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Terra MBO? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.