Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bloem & Design

Terra MBO
Samenvatting
Assen, Eelde, Emmen, Groningen, Meppel, Winschoten
1 tot 3 jaar
   
MBO
BOL/BBL

Over deze opleiding

Tijdens de opleiding Bloem en Design word je opgeleid tot de bloemist van de toekomst gespecialiseerd in interieur en design. Je bent ondernemend, creatief en goed met bloemen.

De opleiding Bloem en Design wordt aangeboden op niveau 1/entreeopleiding (1 jaar), niveau 2 (2 jaar), niveau 3 (3 jaar) en niveau 4 (3 jaar). Ook is het mogelijk om de deeltijdopleiding (BBL) te volgen, waarbij je één dag in de week naar school gaat en daarnaast een baan hebt in de bloemenwereld. In deze MBO opleiding heb je te maken met design, interieur en word je opgeleid tot een creatieve bloemist.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 1 / Entreeopleiding: Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (Assistant groene detailhandel)
  • Niveau 2: Bloemendetailhandel (Medewerker bloembinden)
  • Niveau 3: Bloemendetailhandel (Vakbekwaam medewerker bloembinden)
  • Niveau 4: Bloemendetailhandel (Manager bloembinden)

Iets voor jou?

De MBO opleiding Bloem en Design is voor creatievelingen die houden van bloemen en plantaardige materialen. Jij hebt het lef om anders te zijn dan anderen. Want je wilt verrassen. Je komt met iets nieuws.

Kortom: je ontwikkelt je eigen stijl. Ook een gewoon boeket wordt door jou met zorg samengesteld en behandeld. Wil jij alles weten over trends en bloemen zodat jij de bloemist van de toekomst wordt? Dan is de MBO opleiding Bloem en Design iets voor jou.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

De MBO opleiding Bloem en Design is een brede opleiding op het gebied van bloemwerk, design, winkelinterieur en verkoop. Tijdens deze MBO opleiding leer je de ‘ins en outs’ van het bloemenvak. Je ontwikkelt je creativiteit, leert over het toepassen en verzorgen van materialen en krijgt onder andere verkooptrainingen. Als je de opleiding op niveau 2 hebt afgerond, dan kun je aan de slag in de bloemenbranche of op een andere plek binnen de detailhandel. Op niveau 3 leer je om als zelfstandig medewerker een bedrijf te runnen.

Aan het einde van de MBO opleiding Bloem en Design op niveau 4 geven de financiële en organisatorische aspecten van het ondernemerschap geen problemen meer. Ook kun je dan een team van mensen motiveren en aansturen.

Je krijgt te maken met lessen in bloemschikken, presenteren, etaleren, vormgeving, verkopen, plantenkennis en productkennis. Alle aspecten die je nodig hebt om je ideeën en je beroep uit te voeren als bloemist, leer je op school én op je stagebedrijf.

Diploma

Als je je diploma van de MBO opleiding Bloem en Design hebt gehaald, kun je aan het aan het werk in de bloemenbranche, maar ook in andere detailhandel. Zelfs de groothandel behoort tot de mogelijkheden. Een paar voorbeelden: Medewerker bloemenbranche, medewerker tuincentrum, bloemist winkelier, projectleider beplantingen, decorateur, tentoonstellingsarrangeur.

Met een diploma MBO opleiding niveau 2 op zak, kun je ook doorstromen naar niveau 3 en daarna naar niveau 4. Volg je een niveau 4 opleiding, dan kun je ook doorleren aan het HBO. Met een groene MBO-opleiding is dus veel mogelijk.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Bloem en Design te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig.

  • Niveau 1/Entreeopleiding: minimumleeftijd is 16 jaar (voor 1 oktober), niet toelaatbaar voor niveau 2, 3 en 4, na 4 maanden volgt een bindend studieadvies.
  • Niveau 2: diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg.
  • Niveau 3: diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg.
  • Niveau 4: diploma gemengde leerweg en theoretische leerweg.

Terra MBO

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...


Lees meer over Terra MBO

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Bloem & Design en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Terra MBO

Terra MBO

Postbus 17
9700 AA Groningen


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Bloem & Design? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's