Design & Styling

Terra MBO, In Groningen
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
BOL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als stylist wil je verrassen, met iets nieuws komen en de wereld veroveren. Je hebt je eigen stijl en adviseert over stoffen, meubels, kleuren en groen. En natuurlijk kom je graag ter plekke kijken om je klanten echt goed te kunnen adviseren. Je koopt overal in: op rommelmarkten in Frankrijk, op beurzen en ook het internet struin je graag af.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 3: Natuur en vormgeving (vakbekwaam medewerker natuur en vormgeving)
  • Niveau 4: Natuur en vormgeving (specialist natuur en vormgeving)

Iets voor jou?

De MBO opleiding Design en Styling is de opleiding voor jou, want jij bent fantasierijk en handig en zit boordevol ideeën! Soms lijkt je als stylist net een echte binnenhuisarchitect. Jij weet welke kleuren en materialen de juiste mix vormen voor jouw opdrachtgever. Natuurlijk kom je graag bij je klanten over de vloer om een goed idee te krijgen van zijn of haar wensen. Als vormgever leefomgeving ontwerp en maak je producten voor in- en exterieur. Je bent fantasierijk en handig, je hebt kennis van de huidige trends en je kent de eigenschappen en mogelijkheden van de materialen waarmee je werkt. Een bedrijf vraagt je om voor het personeel een workshop te verzorgen: daar draai jij je hand niet voor om. Je zit boordevol ideeën en weet hoe je een groep mensen een gezellige en creatieve middag kunt bezorgen.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

De MBO opleiding Design en Styling is een brede opleiding op het gebied van interieur en vormgeving. Tijdens deze MBO opleiding Design en Styling leer je de ‘ins en outs’ van styling. Je ontwikkelt je creativiteit, leert over de technische aspecten van materialen. Aan het einde van de opleiding hebben de financiële en organisatorische aspecten van het ondernemerschap geen geheimen meer voor jou. Ook kun je dan een team van mensen stimuleren en aansturen.

Tijdens de opleiding Design en Styling krijg je te maken met vakken als presenteren/ etaleren, vormgeving met behulp van computerprogramma’s, maar ook met je handen: je maakt bijvoorbeeld van een bed een kast en twee eetkamerstoelen tover je om tot een salontafel. Je leert verschillende brainstormtechnieken die je toepast bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën als stylist. Alle aspecten die je nodig hebt om je ideeën uit te voeren, leer je op school. Kunstgeschiedenis en lifestyle/trendwatching geven je een basis om mee te werken.

Diploma

Als je je diploma hebt gehaald, kun je natuurlijk gaan werken. Je bent binnen diverse branches inzetbaar. Je kunt werken voor etaleurs, woonwinkels, stylisten, als zelfstandig ondernemer maar ook doorstromen naar het HBO. Bijvoorbeeld de opleiding tot interieurarchitect of meubelontwerper. De MBO opleiding Design en Styling is een goede voorbereiding op de Kunstacademie of HBO creatieve therapie. Als je wilt doorleren aan het HBO, dan krijg je extra lessen op het gebied van talen en exacte vakken. Met een MBO opleiding Design en Styling is dus veel mogelijk.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Design en Styling te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig.

  • Niveau 3: diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg
  • Niveau 4: diploma VMBO gemengde leerweg en theoretische leerweg.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Design & Styling en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Terra MBO
Postbus 17
9700 AA Groningen

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...

Lees meer over Terra MBO