Dierverzorging

Terra MBO, In Groningen (+4 locations)
Tijdsduur
1 tot 3 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Tijdsduur
1 tot 3 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Tijdens de opleiding MBO Dierverzorging leer je van alles over dieren. Denk aan de dierverzorging, het gedrag van dieren, de voeding en de hygiëne. Ook krijg je les in de omgang met klanten (relatiebeheer). Je leert hoe je de kosten voor voer en verzorging berekent en wat de regels zijn waaraan jij je moet houden.

De opleiding MBO Dierverzorging wordt aangeboden op niveau 1/entreeopleiding (1 jaar), niveau 2 (2 jaar), niveau 3 (3 jaar) en niveau 4 (3 jaar). Ook is het mogelijk om de deeltijdopleiding (BBL) te volgen, waarbij je één dag in de week naar school gaat en daarnaast een baan hebt in de dierverzorging.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 1 / Entreeopleiding: Arbeidsmarkt gekwalificeerd asssitent
  • Niveau 2: Dierverzorging 2 (Medewerker dierverzorging)
  • Niveau 3: Recreatiedieren (Dierverzorger recreatiedieren)
  • Niveau 4: Recreatiedieren (Ondernemer/Manager recreatiedieren)

Iets voor jou?

Bijna alle mensen voelen zich op één of andere manier aangetrokken tot dieren. Let maar eens op. We halen ze in huis als gezelschapsdier. We zoeken ze op in de dierentuin of het dolfinarium. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je van de omgang met dieren ook je beroep kunt maken? In de manege, de dierentuin, de (kinder)boerderij en de dierenartspraktijk bevinden zich natuurlijk ook mensen. Dat is het grappige: als jij kiest voor een MBO opleiding Dierverzorging, kun je juist heel veel betekenen voor mensen.

Met de MBO opleiding Dierverzorging kun je werken in bijvoorbeeld dierentuinen, dierenpensions, dierenspeciaalzaken, dierenasiels en kinderboerderijen. Maar ook in hondenkennels of bij de dierenambulance. Ook is het mogelijk om een baan te krijgen als vertegenwoordiger.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Tijdens de MBO opleiding Dierverzorging krijg je te maken met algemene vakken als Nederlands, Engels, wiskunde/rekenen en leren, loopbaan en burgerschap.

De MBO opleiding Dierverzorging bij AOC Terra in Groningen heeft een bijzonder uitgebreid dierenverblijf (met veel verschillende soorten dieren). Hier vinden de praktijklessen plaats. 

Leerlingen die bij AOC Terra in Emmen de opleiding Dierverzorging volgen, voeren diverse opdrachten uit in het Dierenpark in Emmen. 

De vestiging in Meppel heeft een grote hoeveelheid dieren die worden gebruikt in diverse praktijklessen. In de laatste jaren van de niveau 4 opleiding bestaat de mogelijkheid om je te richten op dierentuindieren/wildlife. Daarnaast heeft Meppel één van de grootste terrariumafdelingen.

Tijdens de MBO opleiding Dierverzorging word je uiteraard geholpen. Je kunt met al je vragen en problemen terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Hij/zij houdt de voortgang van je studie in de gaten en voert met jou begeleidingsgesprekken. Naast deze persoonlijke ondersteuning, zijn er op de vestigingen medewerkers met specialistische kennis. Zij zijn allemaal bereid om jou zo goed mogelijk verder te helpen bij je studie.

Diploma

Als jij je voor de MBO opleiding Dierverzorging je diploma hebt gehaald, kun je natuurlijk gaan werken. Bijvoorbeeld in dierentuinen, dierenpensions, dierenspeciaalzaken, dierenasiels en kinderboerderijen, maar ook in hondenkennels of bij de dierenambulance. Verder is het mogelijk een baan te krijgen als vertegenwoordiger.

Met een diploma niveau 2 op zak, kun je ook doorstromen naar niveau 3 en daarna naar niveau 4. Als je na niveau 4 wilt doorstromen naar het HBO krijg je extra lessen op het gebied van talen en exacte vakken. Met de MBO opleiding Dierverzorging is dus veel mogelijk.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Dierverzorging te kunnen volgen, heb je de volgende vooropleiding nodig:

  • Niveau 1/Entreeopleiding: minimumleeftijd is 16 jaar (voor 1 oktober), niet toelaatbaar voor niveau 2, 3 en 4, na 4 maanden volgt een bindend studieadvies.
  • Niveau 2: diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg.
  • Niveau 3: diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg.
  • Niveau 4:diploma gemengde leerweg of theoretische leerweg.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Dierverzorging en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Terra MBO
Postbus 17
9700 AA Groningen

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...

Lees meer over Terra MBO