Paardenhouderij

Terra MBO, In Groningen (+3 locations)
Tijdsduur
1 tot 4 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Tijdsduur
1 tot 4 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De opleiding Paardenhouderij is een geschikte MBO opleiding als het je leuk lijkt om met paarden te werken! Of om van je hobby je beroep te maken. Lijkt je dit wat? Kies dan voor de MBO opleiding Paardenhouderij.

De MBO opleiding Paardenhouderij wordt aangeboden op niveau 1/entreeopleiding (1 jaar), niveau 2 (2 jaar), niveau 3 (3 jaar) en niveau 4 (4 jaar). Ook is het mogelijk om de deeltijdopleiding (BBL) te volgen, waarbij je één dag in de week naar school gaat en daarnaast een baan hebt in de paardenhouderij.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 1 / Entreeopleiding: Arbeidsmarkt gekwalificeerd asssitent
  • Niveau 2: Dierverzorging 2 (Medewerker dierverzorging)
  • Niveau 3: Recreatiedieren (Dierverzorger recreatiedieren)
  • Niveau 4: Recreatiedieren (Ondernemer/Manager recreatiedieren)

Iets voor jou?

Je wilt graag met paarden werken op een reguliere manege, stoeterij of bij een handelaar. Het belang van de paarden waar je mee werkt, staat voorop. Waarbij je weet dat paarden geen kantooruren aanhouden. Komt goed uit, jij ook niet.

Bij MBO Groningen krijg je naast les op school ook les op manege De Oude Held in Groningen en op de praktijkschool in Oenkerk.

Bij MBO Emmen krijg je naast les op school ook les op bedrijven in en om Emmen van diverse gastdocenten.

Bij MBO Meppel krijg je voor niveau 2 een dagdeel les in de manege ‘De Buitenwijck’ in Stuifzand. Voor niveau 3 en 4 heb je een gemeenschappelijke dag met de opleiding Paardensport in Pesse bij manege Smit. Daarnaast heb je gedurende het hele jaar een speciale vakdag bij een geselecteerde manege waar je iedere week ook les krijgt in de verschillende stijlen van het rijden en longeren.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Tijdens de MBO opleiding Paardenhouderij leer je veel over gezondheid, verzorging, werken met paarden, voortplanting, voeding en management. Daarnaast leer je ook hoe je evenementen organiseert. Bij deze opleiding kun je zelf aangeven in welke richting jij je wilt ontwikkelen. Ook krijg je algemene vakken zoals talen, communicatieve vaardigheden en computergebruik.

Tijdens de MBO opleiding Paardenhouderij word je voorbereid op het werk dat je later bij hippische bedrijven, zoals maneges, pensionstallen en trainingsstallen kunt gaan doen.

Diploma

Als je de MBO opleiding Paardenhouderij hebt afgerond, zijn er veel beroepsmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk gaan als stalmeester, assistent-bedrijfsleider, groom, allround medewerker of ondernemer. Ook kun je na de opleiding aan de slag bij bijvoorbeeld ruitersportzaken, evenementenorganisaties, stallenbouw en trailerverkoop. Uiteraard is dit afhankelijk van het niveau van de opleiding.

Volg je een niveau 4 opleiding Paardenhouderij, dan kun je ook doorleren aan het HBO. Met een groene MBO-opleiding is dus veel mogelijk.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Paardenhouderij te kunnen volgen, heb je de volgende vooropleiding nodig:

  • Niveau 1/Entreeopleiding: minimumleeftijd is 16 jaar (voor 1 oktober), niet toelaatbaar voor niveau 2, 3 en 4, na 4 maanden volgt een bindend studieadvies.
  • Niveau 2: diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg, MBO-diploma niveau 1.
  • Niveau 3: diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, MBO-diploma niveau 2.
  • Niveau 4: diploma gemengde leerweg, theoretische leerweg of MBO diploma niveau 3.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Paardenhouderij en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Terra MBO
Postbus 17
9700 AA Groningen

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...

Lees meer over Terra MBO