Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Voeding

Terra MBO
Samenvatting
Assen, Emmen, Meppel
1 tot 2 jaar
   
MBO
BOL/BBL

Over deze opleiding

Tijdens de opleiding MBO Voeding leer je hoe voedsel in de voedselverwerkende industrie op een veilige manier bereid en verwekt wordt. Je leert hoe jij een bijdrage kunt leveren aan dat proces. Vaak werk je in een internationale omgeving, kennis van de Engelse taal is dus belangrijk. Na je opleiding kom je in een heel diverse wereld terecht. Je kunt proberen nog lekkerder spekjes te produceren of,  als je commercieel bent ingesteld, bijvoorbeeld een nieuwe soepsoort helpen introduceren die lekker vers smaakt in plaats van naar gedroogde kruiden!

De MBO opleiding Voeding wordt aangeboden op niveau 1/entreeopleiding (1 jaar) en niveau 2 (2 jaar). Ook is het mogelijk om de deeltijdopleiding (BBL) te volgen, waarbij je één dag in de week naar school gaat en daarnaast een baan hebt in de voedingsindustrie.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 1/Entreeopleiding: Assistant voeding / voedingsindustrie
  • Niveau 2: Voedingsoperator

Iets voor jou?

Je houdt je met van alles en nog wat bezig binnen het productieproces van voedingsmiddelen. Je verpakt en bewerkt bijvoorbeeld verse voedingsmiddelen met de hand of met behulp van machines. Ook let je op of alles nog wel werkt zoals het hoort te werken en zorg je voor de opslag van de producten. Het onderhouden van je werkomgeving en de apparatuur is natuurlijk ook onderdeel van je werk. Je moet rekening houden met de geldende voorschriften en aangezien je met voedingsmiddelen werkt moet je erg hygiënisch te werk gaan.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Tijdens je opleiding leer je hoe voedsel in de voedselverwerkende industrie op een veilige manier bereid en verwekt wordt. Je leert hoe jij een bijdrage kunt leveren aan dat proces. Je leert hoe je producten verwerkt en hoe ze verpakt moeten worden. Vaak werk je in een internationale omgeving, kennis van de Engelse taal is dus belangrijk. Na je opleiding kom je in een heel diverse wereld terecht. Je kunt proberen nog lekkerder spekjes te produceren of,  als je commercieel bent ingesteld, bijvoorbeeld een nieuwe soepsoort helpen introduceren die lekker vers smaakt in plaats van naar gedroogde kruiden!

De opleiding Voeding wordt aangeboden op niveau 1 (1 jaar) en niveau 2 (2 jaar). Ook is het mogelijk om de deeltijdopleiding (BBL) te volgen, waarbij je één dag in de week naar school gaat en daarnaast een baan hebt in de voedingsindustrie.

Diploma

Wanneer je de opleiding hebt afgerond kun je aan de slag bij een industrieel bedrijf in de voedingsindustrie. Deze bedrijven produceren bijvoorbeeld snoep, drank, saus… eigenlijk alles wat maar eetbaar of drinkbaar is. Daarnaast kun je aan het werk in de catering, in een instellingskeuken, een zuivelboerderij, een snackbar, een (afhaal)restaurant, een bakkerij of een visverwerker.

Toelatingseisen

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig.

  • Niveau 1/Entreeopleiding: minimumleeftijd is 16 jaar (voor 1 oktober), niet toelaatbaar voor niveau 2, 3 en 4, na 4 maanden volgt een bindend studieadvies.
  • Niveau 2: diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg

Terra MBO

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...


Lees meer over Terra MBO

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Voeding en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Terra MBO

Terra MBOGratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Voeding? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's