HBO Master

Master of Science in Osteopathie

The International Academy of Osteopathy (IAO), In Gent (+3 locations)
Tijdsduur
5 semesters
Taal
Engels
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
5 semesters
Taal
Engels
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Master of Science in OsteopathieBen je werkzaam als osteopaat en wil je jezelf nog verder ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de Master of Science in Osteopathie van IAO.

Wat leer je bij de masteropleiding Osteopathie?

Studenten van de IAO masteropleiding leren hoe ze diepgaande osteopathische diagnoses moeten stellen en hoe ze een effectief behandelplan moeten ontwikkelen. Daarbij let je altijd op iemands leeftijd of persoonlijke omstandigheden. Wat is zijn of haar medische geschiedenis? En bij welke behandeling hebben kinderen het meeste baat? Je krijgt onder andere les in:

  • Pathologie
  • Functionele anatomie en fysiologie
  • Kwalitatieve research
  • Behandelen van kinderen en ouderen
  • Europese wetgeving m.b.t. gezondheidszorg
  • Psychologie

De nadruk ligt op de wetenschappelijke benadering van het vak. Dat betekent dat je ook zelfstandig onderzoek gaat doen. De uitkomst leg je vast in een thesis.

Diploma

Ontvang het officieel erkende masterdiploma

De masteropleiding tot osteopaat is een samenwerking tussen IAO en de University of Applied Sciences Tyrol. Het is geaccrediteerd door het Duitse AHPGS (Accreditation Agency in Health and Social Sciences). Na het voltooien van je studie krijg je dus een officieel erkend masterdiploma uitgereikt. Je mag jezelf nu Master of Science in Osteopathie (Msc.Ost) noemen.

Toekomstperspectief

Je hebt je masterdiploma. En nu?

Veel afgestudeerden vinden een baan bij een gezondheidsinstelling of ze registreren zich als zelfstandig osteopaat. Wil je liever de onderzoekskant op? Dat kan. Tijdens de opleiding leer je namelijk ook hoe je osteopathische behandelingstechnieken wetenschappelijk moet onderzoeken. Wie weet betekent jouw onderzoek wel een doorbraak in het vakgebied.

Toelatingseisen

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze masteropleiding is bedoeld voor osteopaten, kinesitherapeuten, fysiotherapeuten en manueel therapeuten die zich verder willen ontwikkelen in hun vak. Je moet beschikken over een relevant bachelordiploma om je voor de lessen in te mogen schrijven. Beschik jij over de juiste papieren? En heb je het gevoel dat je nog niet bent uitgeleerd? Vraag dan snel meer informatie aan!

Kosten

Het lesgeld bedraagt rond de EUR1800,- per semester. Daarnaast betaal je nog een apart bedrag (ongeveer EUR360,-) om überhaupt aan de universiteit te mogen studeren.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Master of Science in Osteopathie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
The International Academy of Osteopathy (IAO)
Campus Kleindokkaai 3-5
9000 Gent

The International Academy of Osteopathy (IAO)

De IAO biedt moderne & academische opleidingen in de osteopathie aan. De academie streeft ernaar om haar studenten op te leiden tot veilige, competente en onafhankelijke osteopaten. Studenten kunnen het Diploma in Osteopathie, de Bachelor of Science with Honours in...

Lees meer over The International Academy of Osteopathy (IAO)