Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Gent
8 dagen
   
Cursussen & Trainingen
Engels
Deeltijd

Osteopathie in de sport

Osteopathie in de sportAls osteopaat ben je nooit uitgeleerd. Wil je meer leren over het behandelen van atleten? Kies dan voor Osteopathie in de sport van IAO.

Wat leer je bij de opleiding Osteopathie in de sport?

Atleten moeten op hun spieren kunnen vertrouwen. Een tussentijdse evaluatie van de zenuw- en spierfuncties heeft dus zeker een toegevoegde waarde. Op deze manier kun je namelijk blessures voorkomen of vroegtijdig behandelen. Bij de specialisatieopleiding vormt dit idee het uitgangspunt. Het programma is opgebouwd uit vier modules:

  • De neurologische basis
  • Integratie bij lage rugpijn
  • Behandeling van het cranium
  • De craniale zenuwen

Je leert hoe de spieren en zenuwen werken en hoe ze van invloed zijn op andere functies van het lichaam. Deze kennis helpt je om een effectief behandelplan op te stellen.

Diploma

Ontvang het officiële IAO certificaat

De kennis die je tijdens de lesdagen opdoet, is meteen toepasbaar in de praktijk. Maar toch wil je wel graag bewijs dat je de cursus met succes hebt doorlopen. Daarom ontvang je na elke module een officieel certificaat.

Toekomstperspectief

Osteopathische behandeling bij atleten

Een gezond lichaam is belangrijk voor iedereen. Maar voor atleten is het helemaal essentieel. Blokkades in het lichaam hebben namelijk grote invloed op de prestaties van de atleet. Als osteopaat of sportbegeleider is het jouw taak om bijvoorbeeld tennissers of voetballers fysiek klaar te stomen voor de wedstrijd. Met de juiste behandeling kun je zelfs blessures voorkomen en de prestaties verbeteren. Je bent dus een belangrijke schakel binnen het sportteam.

Toelatingseisen

Ben jij geschikt voor deze opleiding?

Osteopathie in sport is een specialisatieopleiding voor erkende osteopaten. Om de lessen te kunnen volgen, moet je lid zijn van een beroepsvereniging. Wil jij jezelf verder specialiseren in het vakgebied? Schrijf je dan vandaag nog in bij IAO!

Kosten

Studenten van deze opleiding betalen EUR410,- per module. Dit geld is inclusief lesmateriaal.

Videopresentatie

The International Academy of Osteopathy (IAO)

The International Academy of Osteopathy (IAO)

De IAO biedt moderne & academische opleidingen in de osteopathie aan. De academie streeft ernaar om haar studenten op te leiden tot veilige, competente en onafhankelijke osteopaten. Studenten kunnen het Diploma in Osteopathie, de Bachelor of Science with Honours in...


Lees meer over The International Academy of Osteopathy (IAO)

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Osteopathie in de sport en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens The International Academy of Osteopathy (IAO)

The International Academy of Osteopathy (IAO)

Campus Kleindokkaai 3-5
9000 Gent

 Bekijk telefoonnummer
www.osteopathie.eu

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Osteopathie in de sport? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's