Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Mediation opleiding 12 compleet

The Lime Tree
Samenvatting
Amsterdam, Den Haag, Hulshorst, Wolfheze
12 dagen
   
HBO Bachelor
Duaal

Over deze opleiding

Opleiding mediator - The Lime Tree

Opleiding mediatior - The Lime Tree

Opleiding mediator 12 compleet

U wilt MfN mediator worden en u kiest voor de meest uitgebreide ondersteuning van The Lime Tree tijdens dit traject. Dan kiest u voor de 12 daagse mediationopleiding 12 Compleet!

U start met een 6 daagse vaardigheden training (module 1). Hierin leert u de echte mediationvaardigheden en leert u hoe u deze vaardigheden kunt toepassen. U wordt intensief getraind in alle facetten van mediation. Zo krijgt u zicht op uw eigen houding in conflicten, u leert over de structuren van een conflict en de baten van een conflict.


Deze training is gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden, u zult dus zelf aan de slag moeten! Dit maakt dat deze 6 dagen zeer interactief zijn: u bent mediator in rollenspellen, maar u speelt voor andere deelnemers ook in conflicten mee. U leert over emoties en drijfveren, u leert te focussen op wensen in plaats van op verwijten en u helpt mensen van standpunten naar de achterliggende belangen te gaan.

Hierna gaat u verder met het theorieblok (module 2). U krijgt een dag training over de juridische aspecten van mediation en een dag theorie. The Lime Tree heeft er voor gekozen dit theoretische gedeelte los te koppelen van de vaardigheidstraining zodat uit beide werkvormen meer leeropbrengst is te halen.

Wanneer u module 1 en 2 heeft afgerond kunt u verder met module 3: Assessment training. Sinds 1 januari 2012 moeten deelnemers een theorietoets en een vaardighedentoets afleggen als zij ingeschreven willen worden in het MfN register. Deze 4 daagse training bereidt u voor op het doen van de vaardighedentoets (assessment). Na het volgen van module 2 heeft u 2 jaar de tijd om het examen te halen. U kunt er dus voor kiezen module 3 op een later tijdstip te volgen.

De opbouw van de opleiding mediator 12 compleet

De training bestaat uit 3 blokken van twee dagen (module 1), een los theorieblok (module 2) en een losse assessmenttraining (module 3). Het theorieblok en de assessment training worden in Bilthoven aangeboden. Module 1 wordt op vijf locaties aangeboden: Amsterdam, Den Haag, Groningen, Hulshorst (bij Harderwijk) en Wolfheze (nabij Arnhem). Module 2 moet binnen een half jaar na module 1 worden afgerond.

Extra's verbonden aan de 12 compleet

  •  U krijgt een observatieplaats aangeboden bij een van de mediators van het netwerk van The Lime Tree. U loopt een volledige mediation mee bij een ervaren mediator waardoor u een mediation van dichtbij in de praktijk kunt meemaken.
  • U krijgt korting op de prijs van de losse modules (€ 605,-);

Examens van de MfN

Om ingeschreven te kunnen worden bij het MfN dient u naast een erkende opleiding (module 1 en 2) een kennistoets en een vaardigheden toets af te leggen. De vaardigheden toets kunt u live doen (u voert een mediationgesprek uit met twee acteurs en twee examinatoren) of u kunt een DVD assessment insturen. Wij bieden ook het opnemen van een DVD assessment aan, meer hierover vind u op onze website.

Diploma

Na afronding van de 12-daagse opleiding mediation 12 compleet ontvangt u een certificaat.

Toekomstperspectief

Vervolgstudies als Permanente Educatie en specialisaties worden ook aangeboden door The Lime Tree, lees hierover meer op onze website.

Vervolgstudies

Vervolgstudies als Permanente Educatie en specialisaties worden ook aangeboden door The Lime Tree, lees hierover meer op onze website.

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding mediation op de werkvloer is HBO/WO werk- en denkniveau een vereiste.

Kosten

De kosten voor de 12-daagse mediation opleiding bedragen € 6.545,-.

De prijs is BTW-vrij en exclusief literatuur en optionele arrangementskosten, meer hierover leest u op onze website. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

The Lime Tree

The Lime Tree – Mediation & Training

The Lime Tree wil mensen (particulieren en binnen organisaties) tools aanreiken zodat zij zelf op een respectvolle wijze hun eigen conflicten of die van anderen kunnen (helpen) oplossen. The Lime Tree wil voor particulieren, bedrijven en overheid de gids zijn...


Lees meer over The Lime Tree

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Mediation opleiding 12 compleet en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens The Lime Tree

The Lime Tree

The Lime Tree, Bilthoven
Professor Bronkhorstlaan 10, gebouw 100
3723 MB Bilthoven


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Mediation opleiding 12 compleet? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's