Geschiedenis opleidingen en studierichtingen

Wil jij in de gedachten van Napoleon kijken tijdens zijn veldslag van Waterloo en ben je benieuwd naar de levensloop van Keizer Augustus? Onderzoek jouw historische inzichten in de opleiding Geschiedenis en wordt conservator, onderzoeker of archeoloog.
Weergave 1-50 van 80 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 80 resultaten
1
2

Geschiedenis opleidingen

Wat leer je tijdens de opleiding Geschiedenis?

Tijdens de opleiding Geschiedenis leer je inzichten te krijgen in verschillende volkeren en culturen uit het verleden. Je kruipt in de huid van Cleopatra, Karel de Grote, de monnik uit een klooster in de middeleeuwen en komt achter de wraak van Montezuma. Je specialiseert je in een tijdvak, een land of bepaald thema en leert zo de Amerikaanse geschiedenis kennen, de koloniale geschiedenis met de VOC handel, het ontstaan van de slavernij en de migratiegeschiedenis. De lessen gaan over globalisatie en de geschiedenis van de politiek. Waar het om gaat is dat je leert het leven van vandaag met de gebeurtenissen uit het verleden te vergelijken en bekijkt wat ze met elkaar te maken hebben. Er zijn deeltijdsopleidingen en voltijdsopleidingen van drie jaar.

>> Vind hier jouw hbo-Bachelor opleiding Geschiedenis!
>> Vind hier jouw WO-Bachelor opleiding Geschiedenis!

>> Studeer de opleiding Geschiedenis in het buitenland!

Na de opleiding geschiedenis kun je aan de slag als:

Na deze opleidingen ben je in staat om historische vraagstukken op te lossen in economisch, sociaal, politiek en cultureel opzicht. Met deze opleidingen heb je echt een goed wetenschappelijk fundament om te beginnen als beleidsmedewerker, redacteur, politicus, journalist, leraar geschiedenis, voorlichter, archivaris, adviseur, museummedewerker en tekstschrijver.

Competenties die nodig zijn voor de opleiding Geschiedenis

Schrijven, lezen en je in de geschiedenis willen onderdompelen, dat zijn de competenties voor deze opleidingen. Op het puntje van je stoel zitten tijdens een film over Spartacus, Hercules of Ghandi. Analyseren, communiceren en kritisch denken en daarnaast alles lezen over geschiedenis zijn belangrijk in deze studie. De link leggen tussen het verleden en het heden bij moeilijke vraagstukken.

Welke Geschiedenis opleiding past het beste bij jou?

Om een opleiding Geschiedenis op de hogeschool of aan een universiteit te studeren, betekent dat je hard moet werken. Het is een brede opleiding waarin je vele discussies zult volgen en je de mogelijkheid krijgt om te leren analyseren. Op hogescholen zijn er lerarenopleidingen om leraar Geschiedenis te worden. Aan de universiteit kun je geschiedenis als een volwaardige studierichting studeren.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's