Opleidingen met de studierichting Psychologie

Psychologie is een brede studie die op HBO en WO niveau te volgen is. Vind je het interessant om te weten wat er in mensen omgaat en wat mensen beweegt? De opleidingen in de richting psychologie leren je in de huid te kruipen van een ander en leren je dit te analyseren.
Weergave 1-50 van 74 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 74 resultaten
1
2

Wat houdt psychologie in?

Psychologie is een brede studie, die niet opleidt tot één bepaald beroep maar die de opties open houden om een carrière te beginnen in allerlei psychologische werkgebieden. Je leert te denken zoals andere mensen en in psychologische opleidingen leer je daarnaast wat mensen ertoe zet om de keuzes te maken die ze maken. Ook leer je wat biologie daarmee te maken heeft en eventueel hoe mensen hiermee geholpen kunnen worden.

Wat kun je met een opleiding in de psychologie?

Met één van de psychologische opleidingen kun je in allerlei beroepen terecht komen. Vele mensen beginnen met een bachelor en daarna kun je je verder specialiseren, bijvoorbeeld door te kiezen voor klinische psychologie, persoonlijkheidspsychologie of ontwikkelingspsychologie. Daarna kun je bijvoorbeeld aan de slag met mensen, maar ook als onderzoeker.

Psychologie

Iets voor jou?

Kiezen voor één van de psychologische opleidingen is een goed idee als je nieuwsgierig bent. Je wil graag weten hoe de mens in elkaar zit en hoe de mens denkt. Daarnaast wil je graag anderen helpen. De opleidingen op het gebied psychologie zijn erop gericht om je klaar te stomen voor een leven als hulpverlener of als onderzoeker. Neem je graag de tijd voor mensen en krijg je er een goed gevoel van als je anderen kunt helpen? Kies dan voor één van de psychologische opleidingen.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's