Opleidingen met de studierichting Sport en Beweging

Als fanatiek sporter weet jij ongetwijfeld hoe belangrijk het is om veel te bewegen. Je voelt je beter en energieker wanneer je net een goede voetbalwedstrijd achter de rug hebt. En door lekker te hardlopen, maak jij je hoofd helemaal leeg. Met de opleidingen in de richting sport en beweging ben je de hele dag door bezig met jouw hobby. Wil jij ook graag van jouw liefhebberij je beroep maken? Dit zijn de leukste opleidingen!
Weergave 1-49 van 49 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-49 van 49 resultaten

De opleiding tot sport- en bewegingscoördinator

Wil jij de passie voor de sport overbrengen op andere mensen, dan past de opleiding tot sport- en bewegingscoördinator goed bij jou. Hier leer je alles wat je wilt weten over jouw favoriete sport. Aan de hand van theorie- en praktijklessen word jij een echte specialist in bijvoorbeeld zwemmen, tennis of vechtsporten. Na het afstuderen kun je onder andere gaan werken als trainer of organisator in de sportwereld. Je kunt bij deze opleiding zelfs kiezen voor de afstudeerrichting bewegingsagoog, waar je leert om mensen met een handicap weer beter te laten bewegen.

Laat commercie en sport samenkomen

Ben jij een sportliefhebber én heb je een commerciële instelling? De opleiding sportmarketing is dan voor jou de perfecte combinatie. Je verdiept je in de wereld achter de topsport. Grote clubs, toernooien en sportmerken kunnen niet zonder goede marketing en sponsoren. Misschien regel jij na de opleiding wel een topdeal voor een schaatsclub. Of wellicht ga je liever aan de slag als sportmakelaar en ben je de eerste die het talent in een voetballer herkent.

Bestudeer sport en beweging aan de universiteit

De opleiding bewegingswetenschappen is een goede basis geïnteresseerd bent in alles wat met bewegen te maken heeft. Het ene moment verdiep jij je in het talent van topsporters en het volgende moment observeer je de beweging van ouderen of mengen met een handicap. Door meer te weten te komen over de manier waarop mensen bewegen, kun je advies geven aan therapeuten, artsen of sporttrainers.

Sport en beweging

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's