Aardwetenschappen opleidingen

Tijdens de opleiding aardwetenschappen bestudeer je de aarde op basis van aspecten uit de wiskunde, scheikunde, aardrijkskunde en biologie. De studie aardwetenschappen wordt ook wel geowetenschappen genoemd. Je verdiept je in werking van de aarde, de invloed van klimaatverandering en natuurverschijnselen. Voor deze studie is het belangrijk dat je erg geïnteresseerd bent in de natuur en de ontwikkeling van de aarde. De bachelor Internationaal Land- en Waterbeheer van de Wageningen University is volgens de beoordelingen van studenten de hoogst gewaardeerde opleiding van heel nederland binnen de studierichting WO Aardwetenschappen.
Weergave 1-16 van 16 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-16 van 16 resultaten

AardwetenschappenDe opleiding in Aardwetenschappen uiteengezet

Bij een opleiding in Aardwetenschappen leer je hoe de aarde is opgebouwd. Aardwetenschappelijke onderwerpen gaan over duurzaam grondstoffenbeheer en de aardlagen diep in de aarde. Je leert over fossielen, gebergten, ijskappen, rivieren, mineralen en de oceaan. Deze aardwetenschappelijke opleiding duurt gemiddeld zo'n vier jaar en het merendeel van de opleiding ben je buiten bezig met veldwerk om de bodem, gesteente of het water te onderzoeken. Daarnaast krijg je ook vakken in geologie, fysische geografie en geo milieuwetenschappen en de vakken aardrijkskunde, scheikunde, natuurkunde, wiskunde en biologie. Je krijgt te maken met vragen over mogelijke aardbevingen, de oorzaak van klimaatverandering en de hoeveelheid drinkwater op de aarde.

Aan de slag na een aardwetenschappelijke opleiding

Na een aardwetenschappelijke opleiding kun je aan het werk als projectmedewerker bij Rijkswaterstaat of oliemaatschappijen. Je kunt een baan vinden als planoloog en geograaf bij bedrijven en overheden. Binnen Nederland kun je terecht bij projectontwikkelaars en in het buitenland bij organisaties die aan ontwikkelingssamenwerking doen. Als milieudeskundige kun je terecht bij adviesbureaus en je kunt bij researchafdelingen bij onderzoeksinstituten werken.

De competenties voor de opleidingen in Aardwetenschappen

Een Aardwetenschapper beschikt over competenties zoals creativiteit, zelfstandigheid en goed kunnen samenwerken. Daarnaast heeft hij of zij een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De studie op het gebied van aardwetenschappen kun je volgen op verschillende opleidingsniveaus. Afhankelijk van het opleidingsniveau van een studie aardwetenschappen gelden er verschillende toelatingseisen. Over het algemeen is een vmbo, havo en vwo diploma voldoende.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's