Opleidingen met de studierichting Milieu

Milieu

Weinig onderwerpen hebben de laatste jaren zo in de belangstelling gestaan als het milieu. En dat is helemaal terecht. Menselijke activiteiten hebben hun invloed op het ons omringende milieu. Door het dumpen van afval en de uitstoot van allerlei broeikas- en uitlaatgassen verandert onze omgeving constant. Maar in hoeverre verandert het milieu om ons heen en welke consequenties heeft dat voor ons? Hoe kunnen we het milieu beschermen en moeten we dat ook doen? Als je geïnteresseerd bent in dit soort vraagstukken, zijn de opleidingen milieu vast iets voor jou.
Weergave 1-49 van 49 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-49 van 49 resultaten

Meer over Opleidingen met de studierichting Milieu

Milieu

Opleidingen milieu

De opleidingen milieu beslaan een groot en uitgebreid terrein. Dat is logisch, als je bekijkt hoeveel biotopen er zijn met hun eigen interne leefmilieu. In elke biotoop leven dierlijke en plantaardige organismen, die van elkaar afhankelijk zijn. Een verstoring heeft dan ook altijd consequenties. Dat kan een verstoring zijn in het klimaat, maar het kan ook om een fysische of chemische verstoring gaan, als gevolg van milieuvervuiling. De opleidingen milieu hebben hierdoor de nodige raakvlakken met de biologie enerzijds en een stuk fysische scheikunde anderzijds. Dat maakt het werkterrein meteen veelzijdig en dus interessant. Als je aan van deze opleidingen begint, hoef je je zeker niet te vervelen, bovendien neemt de vraag naar milieuspecialisten alleen maar toe.

Red jij het milieu?

Opleidingen op het gebied van het milieu vragen betrokken mensen. Betrokken maar toch objectief. Je moet verbanden kunnen zien en analytisch kunnen denken. Door menselijke activiteiten is het werkterrein constant in beweging. Politieke inzichten vragen om maatregelen, om ofwel het milieu te conserveren, ofwel te stimuleren. Je moet een flexibele en doortastende harde werker zijn. Herken je je hier in? Misschien ben jij een van de redders van ons milieu!

Milieu als beroep en de toekomst

Als je wilt werken als een milieu- of de gezondheidinspecteur dan zijn er een aantal milieuopleidingen op hogescholen en universiteiten, zowel op basis- als geavanceerd niveau. Andere opleidingen en kortere cursussen met het milieu als onderdeel zijn ook beschikbaar.

Het ziet ernaar uit dat de markt nu en in de toekomst behoefte heeft aan meer milieudeskundigen om aanpassingen voor onderneming en de vergroening van het milieu voor elkaar te krijgen.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's