Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Kampen
3 jaar
   
WO Master
Nederlands
Voltijd

Master Predikant

Master Predikant

Master Predikant aan de Theologische Universiteit!

Wil je graag predikant worden binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt? Dan kies je voor de driejarige predikantsmaster in Kampen.

Vaak is dat in de praktijk niet de enige drijfveer van studenten. Je kunt ook je voordeel willen doen met de theologische verdieping die deze master biedt en te zijner tijd op een andere manier je kennis en competenties inzetten. Dat ook studenten die geen predikant willen worden de masteropleiding voor predikanten volgen, verraadt al hoe aantrekkelijk dit opleidingsprogramma eruitziet.

TU Kampen biedt onderwijs en onderzoek op niveau!

De Theologische Universiteit Kampen is meer dan een praktische beroepsopleider. Studenten die bij de Theologische Universiteit worden opgeleid tot predikant moeten beschikken over een academisch denk- en werkniveau wanneer zij de gemeente ingaan. Om deze reden laat de Theologische Universiteit in Kampen je met deze driejarige masteropleiding ervaring opdoen met het verrichten van een stukje wetenschappelijk theologisch onderzoek. Op het gebied van theologisch onderwijs en onderzoek heeft de Theologische Universiteit in Kampen een goede reputatie opgebouwd.

Diploma

Na afronding van de Master Predikant ontvang je de graad MA of Theology.

Toelatingseisen

Toelating en inschrijving Master Predikant

Om te worden toegelaten tot de Master Predikant dien je in bezit te zijn van een van de volgende diploma's of getuigschriften:

 •     een bachelordiploma Theologie van de Theologische Universiteit Kampen
 •     een bachelordiploma Theologie van een andere universiteit (soms schakelpakket nodig)

Kosten

Collegegeld

Het wettelijk collegegeld is voor 2012-2013 vastgesteld op € 1771. Het instellingstarief bedraagt € 4650. 

Theologische Universiteit Kampen

Theologische Universiteit Kampen

Wil je theologie studeren? Dan liggen de mogelijkheden in Nederland voor het oprapen. Waarom zou je uitgerekend kiezen voor de Theologische Universiteit in Kampen? Bij de Theologische Universiteit in Kampen ontdek je dat je op een betrouwbare wijze theologie kunt...


Lees meer over Theologische Universiteit Kampen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Master Predikant en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Theologische Universiteit Kampen

Theologische Universiteit Kampen

Broederweg 15
8261 GS Kampen

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen van studenten

Gemiddelde score 4

Gebaseerd op 1 reviews

Matthijs
(4)
Vooral op het gebied van ICT-faciliteiten laat de TU nog wel eens een steekje vallen (Wifi heeft vaak problemen). Ook zijn de losse computers in de collegezalen niet zo professioneel. De sfeer is super en het onderwijs is goed. Ook word je uitstekend voorbereid op de beroepspraktijk!

Hoe ziet de Masteropleiding Predikant eruit?

Overzicht masteropleiding Predikant

Wat krijg je allemaal wanneer je kiest voor deze aantrekkelijke driejarige masteropleiding?

 •     1e jaar – Algemene verdieping in de theologie
 •     2e jaar – Praktijkvakken, begin van specialisatie (met een stage van 2 weken)
 •     3e jaar – Specialisatie en praktijkgerichte opdrachten (met een stage van 9 weken)


Algemene verdieping in de theologie

In het eerste jaar van de masteropleiding voor predikant verdiep en verbreed je de kennis die je tijdens je bacheloropleiding hebt opgedaan. Je krijgt daarnaast de praktijkvakken die horen bij het predikantschap zoals preekcollege, preekpresentatie, pastoraat, gesprekstechniek en didactiek van catechese. Studenten ervaren deze algemene verdieping in de theorie in combinatie met de praktijkvakken als zeer waardevol.

Praktijkvakken, begin van specialisatie

Je verdiept je in de vakken prediking, catechese, pastoraat, kerkregering en gemeenteopbouw. Aan deze praktijkvakken is in het tweede jaar een stage verbonden van twee weken bij een kerkelijke gemeente ergens in het land. Ook maak je in deze fase van de studie een begin met de zelf gekozen specialisatie uit een van de negen subdisciplines:

 • OudeTestament
 • kerkrecht
 • Nieuwe Testament
 • patristiek
 • systematische theologie
 • kerkgeschiedenis
 • praktische theologie
 • missionaire gemeente
 • ethiek


Specialisatie en praktijkgerichte opdrachten

In het derde jaar van je masteropleiding ben je bezig met praktijkgerichte opdrachten. Zo loop je negen weken stage bij een kerkelijke gemeente. Daarnaast ga je verder met de specialisatie die je in het tweede jaar hebt gekozen. Die specialisatie rond je af met een afstudeerscriptie.

Praktijkaantekening Master Predikant

De negenweekse stage aan het eind van het derde jaar van je predikantsmaster levert je de praktijkaantekening op aan de achterzijde van je diploma.  Stel je geen prijs op de praktijkaantekening, omdat je geen predikant wilt worden of om andere redenen, dan kun je de stage in een kerkelijke gemeente inruilen voor een literatuurstudie of een stage in een andere context.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Master Predikant? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen
Opleidingsscore
(4,0)
Gebaseerd op 1 reviews

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's