Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 3Universiteit van TilburgTilburg University (TiU) is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen. In 1927 begon het met de Roomsch Katholieke Handelshoogeschool en de instelling heeft verschillende namen gehad, tot in 2001 want toen werd de naam veranderd in Universiteit van Tilburg en sinds kort in Tilburg University.

De universiteit biedt 20 bacheloropleidingen, waarvan 5 in het Engels en ruim 50 masteropleidingen, grotendeels in het Engels. Het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs is gefocust op de vakgebieden Communicatie, Cultuur, Economie en bedrijf, Filosofie, Rechten, Religie, Sociale wetenschappen en Theologie. Tilburg University heeft ongeveer 12.000 studenten en is verdeeld over zes faculteiten:

  • Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen
  • Faculteit Geesteswetenschappen, een fusie van de voormalige faculteiten Wijsbegeerte, Communicatie en Cultuur (Letteren), en   Religiewetenschappen
  • Faculteit Katholieke Theologie
  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Faculteit Sociale Wetenschappen
  • TiasNimbas Business School is gevestigd op de campus van de universiteit. Deze business school is een samenwerkingsverband met de Technische Universiteit Eindhoven en heeft meerdere vestigingen in de wereld.

TiU werkt samen met (internationale) bedrijven, instituten en organisaties. Hieruit komen innovatieve expertisegebieden en multidisciplinaire opleidingen voort. Hierdoor kan de universiteit een inspirerende onderzoeks-, leer- en werkomgeving bieden aan studenten en medewerkers.

Aan de universiteit krijgen studenten de ruimte maar er is ook plaats voor begeleiding. Studiebegeleiders en docenten richten zich op de individuele student en proberen de studiekeuze aan te passen naar ambitie, niveau en motivatie.

Missie

De missie van Tilburg University is om staf en studenten te inspireren om bij te dragen aan de kwaliteit van de samenleving.
Daarvoor biedt de universiteit scholing en vorming voor jonge mensen tot personen die verantwoordelijke posities in de maatschappij kunnen bekleden, door het aanbieden van levenslang en na-ervaringsonderwijs en door de resultaten van onderzoeken.

Doelstellingen

Tilburg University heeft de volgende hoofdlijnen voor het beleid:

  • De universiteit wil inspirerend zijn.
  • TiU ruimte bieden aan reflectie, levensbeschouwing en wetenschapsbeoefening.
  • Studenten, medewerkers en alumni uitdagen bij te dragen aan de kwaliteit van de samenleving. Door middel van onderzoek en levenslang onderwijs.
  • Tilburg University wil (blijven) behoren tot de beste van Europa op de wetenschapsgebieden: bedrijfswetenschappen, economie, geesteswetenschappen, recht, sociale wetenschappen en theologie.


Toon alle opleidingen van Tilburg University

Opleidingen - Tilburg University

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Tilburg University en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Errors
Optioneel
Optioneel

Contactgegevens Tilburg University

Tilburg University

Warandelaan 2
5037 AB Tilburg


Beoordelingen van studenten

Tom   |   13-5-2013
Het feit dat er één gemeenschappelijke campus is voor alle studenten zorgt voor een fijne en dynamische sfeer. De campus is gehuld in groen en gras met overal Wi-Fi. Super fijn om buiten te studeren en je leert zo gemakkelijk andere studenten kennen. De sportfaciliteiten zijn voortreffelijk en er zijn diverse eet & drink gelegenheden. Voor ie...
Toon meer
          (4)