Bedrijfseconomie opleidingen

Als je geboeid bent door het functioneren van ondernemingen en je je afvraagt hoe deze zo efficiënt mogelijk werken, dan vind je bedrijfseconomie interessant. Een bedrijfseconomische opleiding is dan zeker wat voor jou. Een opleiding bedrijfseconomie richt zich enerzijds op de principes van een goede bedrijfsvoering en anderzijds op hoe verschillende bedrijfsvoeringen inhaken op de economie als geheel.
Weergave 1-39 van 39 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-39 van 39 resultaten

Organisatie en financiering

Wat is de optimale structuur van een zakelijke organisatie? Welke verschillende vormen zijn er mogelijk? Dit zijn vragen waarmee je te maken krijgt bij een opleiding bedrijfseconomie die zich richt op de organisatie van een bedrijf of onderneming. Je leert ook op welke verschillende manieren je een onderneming financieel van de grond krijgt. Een goede financiering is namelijk onmisbaar voor een jong bedrijf.

Marketing

Een onderneming zal zijn weg moeten zoeken naar de klant en partnerondernemingen. Een belangrijk deel van bedrijfseconomische opleidingen is daarom op welke manieren een onderneming zich zo succesvol mogelijk profileert op de markt. Je leert aan de hand van voorbeelden uit de praktijk welke aanpakken zich hebben bewezen en hoe je het zakelijke potentieel van een onderneming zo goed mogelijk verwezenlijkt. Klinkt dit interessant? Zoek dan naar een opleiding marketing.

Boekhouding

Elke gezonde onderneming heeft een gedegen boekhouding nodig. Een belangrijk onderdeel van de opleidingen die zich richten op bedrijfseconomie, is dan ook dat je alle facetten van een goede boekhouding leert kennen. Je krijgt ook te maken met zaken die inhaken op een goede boekhouding, zoals de financiële verslaglegging en noodzakelijke controles, de zogenaamde audits.

Toekomstperspectief

Je kunt na een opleiding waar bedrijfseconomie centraal staat aan de slag in verschillende functies in het bedrijfsleven, afhankelijk van het opleidingstraject je hebt gekozen. Zo kun je je specialiseren in het adviseren van bedrijven, maar je kunt ook op een meer uitvoerende manier in het bedrijfsleven terecht.

Studierichting Bedrijfseconomie

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's