Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Tilburg University
Samenvatting
Tilburg
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Bestudeer hoe mensen en organisaties met elkaar communiceren en informatie verwerken met behulp van kennis uit vakgebieden als communicatiewetenschap, cognitiewetenschap, psychologie en taalkunde.

Communicatie- en Informatiewetenschappen is een studie waarin je je verdiept in de manier waarop mensen communiceren en informatie verwerken. Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: hoe kan een organisatie social media inzetten om een goed marketingresultaat te bereiken? Hoe ver gaan de communicatiemogelijkheden van de allernieuwste media? Kan een robot straks ook een goed gesprek met ons voeren? Gaan de afschrikwekkende foto's op de sigarettenpakjes rokers helpen stoppen of zijn de teksten die erop staan toch effectiever?

Na een gemeenschappelijk half jaar mag je als student al de keuze maken: ga je voor een brede bachelor of specialiseer jij je in één van de vier richtingen: Bedrijfscommunicatie en Digitale Media, New Media Design, Tekst en Communicatie of Cognitive Science & Artificial Intelligence (CSAI)? Bij CSAI volg je een volledig Engelstalig traject, waarmee je al vanaf dag één van de opleiding start.

Toelaatbare profielen

VWO C&Mdirect toelaatbaar VWO E&Mdirect toelaatbaar VWO N&Gdirect toelaatbaar VWO N&Tdirect toelaatbaar academicpropedeusedirect toelaatbaar HBOpdirect toelaatbaar

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6.5IELTSlistening6IELTSreading6IELTSwriting6IELTSspeaking6TOEFLpaperbased577TOEFLcomputerbased233TOEFLinternetbased90
Meld je voor 1 mei 2014 aan in Studielink om deel te kunnen nemen aan het matchingstraject. Uitgebreide informatie over het matchingtraject bij Tilburg University vindt op onze website. www.tilburguniversity.edu/matching

Diploma

BSc

Evenementen

10/27/2018 Open dag
Tilburg University biedt 27 bacheloropleidingen aan (waarvan 14 Engelstalig). Tijdens de Open dag kun je met studenten spreken van alle opleidingen en informatiesessies en proefcolleges bijwonen.

2/16/2019 Open dag
Tilburg University biedt 27 bacheloropleidingen aan (waarvan 14 Engelstalig). Tijdens de Open dag kun je met studenten spreken van alle opleidingen en informatiesessies en proefcolleges bijwonen.

4/25/2019 Open dag
De Open avond is de laatste mogelijkheid om dit schooljaar nog kennis te maken met (maximaal drie) van onze bacheloropleidingen. Deze avond is vooral geschikt om te bezoeken wanneer het je niet gelukt is om een van onze Open dagen (27 oktober 2018 en 16 februari 2019) te bezoeken.

Kosten

2018 instellingstarief5100 EUR2018 niet-EU/EER studenten5100 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR

Tilburg University

Missie

Tilburg University (TiU) is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen. In 1927 begon het met de Roomsch Katholieke Handelshoogeschool en de instelling heeft verschillende namen gehad, tot in 2001 want toen werd de naam veranderd in Universiteit van Tilburg en sinds...


Lees meer over Tilburg University

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Communicatie- en Informatiewetenschappen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Tilburg University

Tilburg University

Warandelaan 2
5037 AB Tilburg


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Communicatie- en Informatiewetenschappen? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's