Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Data Science

Tilburg University
Samenvatting
Tilburg
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Deze gezamenlijke bacheloropleiding van Tilburg University en TU Eindhoven leert je om 'big data' te analyseren en om te zetten in nieuwe inzichten voor overheid, bedrijfsleven en samenleving.

De hele dag stromen er enorme hoeveelheden data door computers en servers. Denk eens aan de data die Google, Spotify, Facebook, Whatsapp, Snapchat en Instagram verzamelen. Deze gegevens zijn de inkomstenbron voor steeds meer bedrijven wereldwijd. Behalve in het bedrijfsleven worden ook in de publieke sector veel data verzameld. Bijvoorbeeld door sensoren en camera's op straat, of via digitalisering in de gezondheidszorg en het onderwijs.
Binnen deze bacheloropleiding leer je om grote hoeveelheden data (big data) slim te analyseren en om te zetten in waardevolle nieuwe inzichten voor overheid, bedrijfsleven en samenleving.

Data Science is een bachelor die techniek, recht, economie en ondernemerschap combineert en waarbij je colleges volgt in Tilburg en Eindhoven.

Toelaatbare profielen

VWO C&Mwiskunde B VWO E&Mwiskunde B VWO N&Gwiskunde B VWO N&T HBOpMet aantoonbaar wiskunde B op vwo-niveau

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6.5IELTSlistening6IELTSreading6IELTSwriting6IELTSspeaking6TOEFLinternetbased90
Aanvullende vakeisen
wiskunde B

Vooropleiding
vwo of hbo-propedeuse

Diploma

BSc

Evenementen

10/27/2018 Open dag
Tilburg University biedt 27 bacheloropleidingen aan (waarvan 14 Engelstalig). Tijdens de Open dag kun je met studenten spreken van alle opleidingen en informatiesessies en proefcolleges bijwonen.

2/16/2019 Open dag
Tilburg University biedt 27 bacheloropleidingen aan (waarvan 14 Engelstalig). Tijdens de Open dag kun je met studenten spreken van alle opleidingen en informatiesessies en proefcolleges bijwonen.

4/25/2019 Open dag
De Open avond is de laatste mogelijkheid om dit schooljaar nog kennis te maken met (maximaal drie) van onze bacheloropleidingen. Deze avond is vooral geschikt om te bezoeken wanneer het je niet gelukt is om een van onze Open dagen (27 oktober 2018 en 16 februari 2019) te bezoeken.

Kosten

2018 instellingstarief10000 EUR2018 niet-EU/EER studenten10000 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR

Tilburg University

Missie

Tilburg University (TiU) is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen. In 1927 begon het met de Roomsch Katholieke Handelshoogeschool en de instelling heeft verschillende namen gehad, tot in 2001 want toen werd de naam veranderd in Universiteit van Tilburg en sinds...


Lees meer over Tilburg University

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Data Science en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Tilburg University

Tilburg University

Warandelaan 2
5037 AB Tilburg


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Data Science? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's