Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Rechtsgeleerdheid

Tilburg University
Samenvatting
Tilburg
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Kies je voor de bachelor Rechtsgeleerdheid dan kies je voor een stevige basis.

De bachelor Rechtsgeleerdheid aan Tilburg Law School biedt jou een stevige basis van het recht. Na 2 jaar heb je een brede basis, zodat je gemakkelijk uitstapjes kunt maken naar andere vakgebieden en bijvoorbeeld het buitenland. Tijdens de studie leer je kritisch kijken naar het recht en creatief omgaan met het recht vanuit meerdere perspectieven. Je wordt een jurist die in veel verschillende vakgebieden thuis is. Zoals het vakgebied Internationaal en Europees Recht, waarmee je leert over de grenzen van Nederland heen te kijken.

Rechtsgeleerdheid biedt een specialisatiemogelijkheid in het Ondernemingsrecht. Tijdens de track Ondernemingsrecht worden juridische vakken gecombineerd met vakken uit andere richtingen, met name economie. Je leert hierdoor op verschillende manieren kijken naar het functioneren van ondernemingen en hun organisatie. Deze track kies je na het eerste jaar.

Toelaatbare profielen

VWO C&M VWO E&M VWO N&G VWO N&T academicpropedeuse HBOpbehaald in 1986 of later

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6.5IELTSlistening6IELTSreading6IELTSwriting6IELTSspeaking6TOEFLpaperbased577TOEFLcomputerbased233TOEFLinternetbased90

Diploma

LLB

Evenementen

10/27/2018 Open dag
Tilburg University biedt 27 bacheloropleidingen aan (waarvan 14 Engelstalig). Tijdens de Open dag kun je met studenten spreken van alle opleidingen en informatiesessies en proefcolleges bijwonen.

2/16/2019 Open dag
Tilburg University biedt 27 bacheloropleidingen aan (waarvan 14 Engelstalig). Tijdens de Open dag kun je met studenten spreken van alle opleidingen en informatiesessies en proefcolleges bijwonen.

4/25/2019 Open dag
De Open avond is de laatste mogelijkheid om dit schooljaar nog kennis te maken met (maximaal drie) van onze bacheloropleidingen. Deze avond is vooral geschikt om te bezoeken wanneer het je niet gelukt is om een van onze Open dagen (27 oktober 2018 en 16 februari 2019) te bezoeken.

Kosten

2018 instellingstarief8500 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR

Tilburg University

Missie

Tilburg University (TiU) is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen. In 1927 begon het met de Roomsch Katholieke Handelshoogeschool en de instelling heeft verschillende namen gehad, tot in 2001 want toen werd de naam veranderd in Universiteit van Tilburg en sinds...


Lees meer over Tilburg University

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Rechtsgeleerdheid en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Tilburg University

Tilburg University

Warandelaan 2
5037 AB Tilburg


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Rechtsgeleerdheid? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's