Opleidingen met de studierichting Sociale wetenschap

Sociale wetenschap

In onze samenleving spelen er tussen mensen onderling allerlei thema's of problemen. Het gaat hierbij om de sociale samenhang, hoe dat zaken als gedrag, cultuur en de inrichting van onze maatschappij op elkaar inspelen. Voel je je betrokken bij de thema's die tussen mensen of groepen mensen spelen en wil je daar een actieve rol in spelen? Dan zijn de opleidingen sociale wetenschappen iets voor jou.
Weergave 1-50 van 63 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 63 resultaten
1
2

Meer over Opleidingen met de studierichting Sociale wetenschap

Opleidingen sociale wetenschappen

De opleidingen sociale wetenschappen hebben een breed karakter. Er komen thema's aan de orde, die raakvlakken en overlappingen hebben met verschillende andere vakgebieden, zoals psychologie, pedagogiek, antropologie, statistiek en sociologie. Dat heeft grote voordelen. Je verwerft niet alleen een brede kennis, maar leert ook omgaan met verschillende manieren van denken. En natuurlijk leveren de opleidingen sociale wetenschappen je ook een brede visie op processen, die zich in de maatschappij afspelen. Het kan daarbij gaan om processen in het groot, zoals vraagstukken rond integratie, maar ook om zaken die zich in familieverband afspelen. De opleidingen sociale wetenschappen geven je het inzicht waarom mensen reageren zoals ze doen, hoe de maatschappij in elkaar zit en functioneert. Maar ook: welke verbeteringen mogelijk zijn.

Ben jij bewogen en betrokken?

Ben je geïnteresseerd in wat mensen individueel of als groep allemaal beweegt? Wil jij een bijdrage leveren aan een beter en harmonieuzer functioneren van onze maatschappij? Wil je een brede sociale opleiding, waar je op verschillende manieren en vanuit verschillende hoeken leert denken? Dan is een van de opleidingen sociale wetenschappen iets voor jou!

Sociale wetenschappen

Sociale Wetenschappen is de wetenschap die de samenleving vanuit verschillende invalshoeken bestudeert. De grenzen tussen sociale wetenschappen en geesteswetenschappen zijn vaag. Je kunt het vergelijken met het vak Maatschappijleer van op de middelbare school. Enkele voorbeelden van andere wetenschappen die aan bod komen tijdens de opleiding Sociale Wetenschappen zijn onder meer: Sociologie, Antropologie, Psychologie, Politicologie, Economie, Bestuurskunde, Rechtsgeleerdheid, Pedagogiek, Criminologie en Communicatiewetenschap.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's