Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de bio-ingenieurswetenschappen

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

De opleiding bio-ingenieurswetenschappen is een van de meest veelzijdige wetenschappelijke opleidingen. Alle vier de basiswetenschappen komen immers uitgebreid aan bod: niet alleen biologie maar ook wiskunde, fysica en chemie.
Het brede domein van de levende materie en de talrijke toepassingen ervan in de maatschappij, vormen de rode draad doorheen je opleiding. Je leert de fundamentele kennis van biologische processen te combineren met ingenieursvaardigheden voor duurzame productie, bewerking en beheer van de levende materie.


In je bachelorjaren krijg je een brede wetenschappelijke en technische vorming die zorgt voor een stevige basis van je opleiding tot bio-ingenieur en die aansluit op de verschillende afstudeermogelijkheden in het derde bachelorjaar, namelijk:
- Cel- en genbiotechnologie
- Chemie en voedingstechnologie
- Land- en bosbeheer
- Milieutechnologie


Aan de Universiteit Antwerpen kan je alleen de bacheloropleiding volgen. Dankzij de nauwe samenwerking met de andere Vlaamse universiteiten sluit deze bacheloropleiding naadloos aan op de verschillende masteropleidingen.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Dit bachelordiploma biedt je heel diverse toekomstperspectieven:


- Vandaag de dag spelen bio-ingenieurs een cruciale rol in elke tak van het bedrijfsleven, bij de overheid en in het wetenschappelijk onderzoek
- Als je tijdens of na je masteropleiding de specifieke lerarenopleiding volgt, kan je ook leerkracht in het secundair onderwijs of docent in het hoger onderwijs worden.


Wie voor bio-ingenieur kiest, gaat voor een ruime, een zekere en vooral, een uitdagende toekomst.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Open dagen
januari 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.