Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de biologie

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Tijdens je bachelor verwerf je basiskennis in de verschillende domeinen van de biologie. Daar horen ook een aantal basiswetenschappelijke vakken bij zoals wiskunde, chemie en fysica.

Je werkt in drie grote leerlijnen: moleculair-cellulair niveau, organismeniveau en ecosysteemniveau.

We voorzien veel ruimte voor de evolutieleer als kader voor de hele biologie. De opleiding is sterk gelinkt aan onderzoek op internationaal topniveau. In onze moderne labo’s en ook in het veld doe je dan ook heel wat praktijkervaring op.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot de master in de biologie, met de volgende mogelijke afstudeerrichtingen:

Evolutie- en gedragsbiologie
Biodiversiteit: behoud en herstel / Biodiversity: conservation and restoration (ofwel in het Nederlands, ofwel in het Engels)
Global Change Biology (in het Engels)
Een veelzijdige opleiding als biologie biedt ook veelzijdige jobmogelijkheden:

Ongeveer een derde van de biologen werkt in het fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek, aan de universiteit of daarbuiten, in een wetenschappelijk instituut
Er zijn ook veel biologen actief bij bedrijven, veelal in de life sciences, biotechnologie of de milieusector. Ook de overheid heeft biologen nodig. Denk maar aan domeinen als leefmilieu en volksgezondheid. Of misschien sta je liever voor de klas om daar je passie voor biologie door te geven

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Open dagen
januari 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.